Crohns sykdom/Ulcerøs kolitt/IBD-kurs, Mo i Rana

Gruppeopplæring, 5. og 6. november 2019, Læring og mestring, Medisinsk poliklinikk Mo i Rana

Todagers lærings- og mestringskurs for deg med kronisk tarmsykdom (Morbus Crohn eller Ulcerøs kolitt).

​Gjennom kurset møter man erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema, samt en erfaren brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer. På kurset vil en også lære gjennom å dele erfaringer med hverandre. Vi anbefaler at du deltar aktivt med spørsmål og erfaringsdeling for best mulig utbytte av tilbudet.

Se oversikten over alle våre pasient- og pårørendekurs.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Du må ha henvisning fra lege for å delta.

I henvisingen må det påføres fullstendig navn og fødselsnummer og diagnose. Hvis pårørende skal delta sammen med pasienten påføres pårørendes navn og fødselsnummer i samme henvisning.

Når det er foreldre/foresatte som deltar skal barnets navn og fødselsnummer fremgå av henvisningen. Diagnose må også være med, eller en beskrivelse av sykdom/funksjon. Dette gjelder også i de tilfeller hvor barnet selv ikke skal delta.

Henvisninger kan sendes elektronisk (EPJ).

5. og 6. november 2019

Helgelandssykehuset Mo i Rana
Campus Helgeland, Nytorget, Mo i Rana

Lærings- og mestringssenteret, Medisinsk poliklinikk, Mo i Rana
i samarbeid med Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer
Innlegg fra
Lege, sykepleier, klinisk ernæringsfysiolog og brukerrepresentant
Kursledere
Mette Jensen
E-post: mette.jensen@helgelandssykehuset.no

Trine Alice Krokmo Olsen
E-post: Trine.Alice.Krokmo.Olsen@helgelandssykehuset.no

Kursdatoer

IBD-kurs Mo i Rana, 5. og 6. november 2019

Praktisk informasjon

Kurset varer i to dager. Der serveres kaffe/te og frukt på kurset. Lunsj fås kjøpt i sykehusets kantine, eller ta med matpakke.

Kursavgift tilsvarende egenandel ved poliklinisk konsultasjon. Ved frikort ingen egenandel.

Rettigheter, egenandel, reise- og oppholdsutgifter

Rettigheter ved opplæring

• Medisinsk informasjon og behandling
  • Psykiske påkjenninger og stressmestring