Downs syndrom, læring- og mestringskurs

 

Målsetting:

Å skape en møteplass for familier og hjelpeapparat for gjensidig utveksling av kunnskap/informasjon og erfaring om utfordringer og muligheter knyttet til barn med down syndom.

Innhold:

  • Læringsøkt med ulike tema
  • Lærende nettverk med erfarings- og kunnskapsutveksling i grupper

Hvem kan delta på kurset?

Foreldre til barn med Downs syndrom og deres nettverk i barnehage / skole.

Hvorfor delta på kurs?

Målet med lærings- og mestringskurs er at du skal lære om sykdommen din og hvordan du kan mestre hverdagen. For å velge din vei må du ha kunnskap både om sykdom, behandling, egne ressurser og endring av levevaner.

 

Sammen om mestring, læring for livet

Lærings- og mestringssentrenes visjon i Helse Nord

I forkant av lærings- og mestringskurset kan du ta en e-læring som forbereder deg på hva du kan forvente av kurset. E-læringen tar cirka 15 minutter å gjennomføre, og du finner den her.
 

Innhold i kurset

Gjennom kurset møter du erfarne fagfolk fra sykehuset som foreleser om ulike tema knyttet til sykdommen din. Du vil også møte en brukerrepresentant som forteller om sine erfaringer fra å leve med den sammen helseutfordringen. Vi legger til rette for at du kan stille spørsmål og dele dine erfaringer med de andre kursdeltagerne.


Praktisk informasjon
 

Overnatting

Du kan benytte deg av Helse Nord sine hotellavtaler når du trenger overnatting i forbindelse med avtaler på sykehuset. Du må selv kontakte aktuelt hotell og oppgi at du vil benytte deg av hotellavtalen. Her finner du oversikt over hvilke hoteller Helse Nord har avtalepris med.

Overnatting refunderes etter faste satser. Du vil få refundert samme beløp uavhengig av hvilket hotell du benytter. Les mer om refusjon under "Rettigheter og egenandel".

Oversikt over hotellavtaler på Helgeland:

Mo i Rana:

  • 1. prioritet: Best Western Hotels Ole Tobias. 
  • 2. prioritet: Scandic Meyergården. 

Sandnessjøen:

  • Scandic Syv Søstre. 

Brønnøysund:

  • Thon Hotel Brønnøysund

Prisene gjelder for én overnatting med frokost. 


Reise

Pasientreiser på Helgeland

Rettigheter og egenandel

Rettigheter: Både pasienter og pårørende har rettigheter i forhold til reise og opphold for å delta på kurs og opplæring i spesialisthelsetjenesten.

Rettigheter ved pasient- og pårørendeopplæring i grupper


Utskriftsvennlig brosjyre


 

Nyttige nettadresser


 

Kursoversikt for pasienter og pårørende

Oversikt over kurs:  Helgelandssykehuset tilbyr kurs i Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund. Du kan også få henvisning til kurs andre steder i landet hvis vi ikke har tilbud hos oss.  Du finner oversikt over lokale, regionale og nasjonale kurs i oversikten, men for å se lokale kurstilbud i andre helseforetak må du gå inn på nettsidene til de enkelte. 

Kurs og opplæring for pasienter og pårørende

Ønsker du å se flere kurstilbud for pasienter og pårørende kan du trykke på lenken under:

Kursoversikt
Fant du det du lette etter?