AMK og luftambulanse

Helgelandssykehuset disponerer et ambulansehelikopter, og et ambulansefly i samarbeid med AMK Tromsø. Begge er stasjonert på flyplassen i Brønnøysund. AMK-sentralen er plassert i Sandnessjøen.

Les mer om AMK og luftambulanse

AMK og luftambulanse

Se også bil- og båtambulanser

Områdesjef

AMK og luftambulanse - Arne Finseth

Telefon: 75 06 54 72
E-post: arne.finseth@helgelandssykehuset.no 
Kontor: Sandnessjøen


AMK: Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral for Helgeland - telefon 113

AMK tar imot alle nødmeldinger (113 samtaler) fra Helgeland. Det store geografiske området med øyer, hav og fjell stiller store krav til AMK-operatørenes lokalkunnskaper. AMK er knyttet til nødnett, som er sambandsløsningen for brann, politi og helsetjeneste.  Det skal sikre at nødetater og andre beredskapsaktører får samtidig informasjon om en hendelse og det blir enklere å koordinere og samordne innsatsen på et skadested.

AMK-sentralen er plassert i Sandnessjøen.

Helikopter

Helikopteret er en Airbus EC145 T2 og har hele Helgeland som operasjonsområde. Om nødvendig kan det også fly direkte til Bodø eller Trondheim med pasienter.  Helikopteret kan også anvendes stort sett overalt hvor fremkommelighet med bil er umulig. Helikopterbasen har i tillegg en legebil som kan rykke ut ved behov i nærområdet.

Helikopteret driftes av Norsk Luftambulanse.

Fly

Luftambulanseflyet er en to-motors Beech King Air B200 med trykkabin. Flyet har kort utrykningstid og har Nord- og Midt-Norge som hovedområde. Flyet har nasjonal beredskap.

Lufttransport drifter flyet fram til 1.7.

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Hvis du har behov for ambulanse skal du ringe 113. For nærmere informasjon om luftambulanse, kontakt avdelingssykepleier/avdelingsleder for legene på helikopterbasen Asgjerd Ovesen:
Telefon
970 58 155
Fant du det du lette etter?