AMK og luftambulanse

Hvis du har behov for ambulanse skal du ringe 113. Helgelandssykehuset disponerer et ambulansehelikopter, og et ambulansefly i samarbeid med AMK Tromsø. Begge er stasjonert på flyplassen i Brønnøysund. AMK-sentralen er plassert i Sandnessjøen.

Les mer om AMK og luftambulanse

AMK og luftambulanse

Se også bil- og båtambulanser

AMK: Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral for Helgeland - telefon 113

AMK tar imot alle nødmeldinger (113 samtaler) fra Helgeland. Det store geografiske området med øyer, hav og fjell stiller store krav til AMK-operatørenes lokalkunnskaper.

AMK er knyttet til nødnett, som er den nye sambandsløsningen for brann, politi og helsetjeneste.  Det skal sikre at nødetater og andre beredskapsaktører får samtidig informasjon om en hendelse og det blir enklere å koordinere og samordne innsatsen på et skadested.

AMK-sentralen er plassert i Sandnessjøen.

Helikopter

Helikopteret er en AW 139 (AgustaWestland) og har hele Helgeland som operasjonsområde. Om nødvendig kan det også fly direkte til Bodø eller Trondheim med pasienter.  Helikopteret kan også anvendes stort sett overalt hvor fremkommelighet med bil er umulig.

Helikopterbasen har i tillegg en legebil som kan rykke ut ved behov i nærområdet.

For nærmere infomasjon - avdelingssykepleier/avdelingsleder for legene på helikopterbasen Asgjerd Ovesen: 970 58 155

Fly

Luftambulanseflyet er en to-motors Beech King Air B200 med trykkabin. Flyet har kort utrykningstid og har Nord- og Midt-Norge som hovedområde. Flyet har nasjonal beredskap.

For nærmere infomasjon - avdelingssykepleier/avdelingsleder for legene på helikopterbasen Asgjerd Ovesen: 970 58 155

Fly og helikopter driftes av Lufttransport:

lufttransport.no

Kontakt

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.