Kvinne- og fødepost, Mo i Rana

Badekar som brukes til fødsler, med jordmor og barnepleier
Badekar til fødsler
Baby
Nyfødt, Mo 2017
Les mer om Kvinne- og fødepost, Mo i Rana

Kvinne- og fødepost, Mo i Rana

Kvinne- og fødetilbud ved Helgelandssykehuset

Informasjon til gravide og fødende

Barnepleier med nyfødt baby

Vi har jordmødre med ultralydutdannelse som utfører svangerskapskontroller av risikosvangerskap i samarbeid med gynekologene, samt vanlige svangerskapskontroller for de som ikke har fått tilbud om kontroll hos kommunejordmor. Alle har også et tilbud om rutineultralyd ca i svangerskapsuke 18. Henvisning sendes til sykehuset av fastlegen.

På fødeavdelingen gjøres det også undersøkelser av gravide, og vi er liberale ved henvendelser hit. Dersom den gravide kjenner mindre aktivitet av barnet enn det hun tidligere har gjort, trenger kontroller av blodtrykk oftere enn hva som er vanlig eller lurer på om fostervannet er gått - ta kontakt hele døgnet på telefon 75 12 52 00.

Ved innleggelse må den fødende ha med seg toalettsaker og innesko. Alt annet av utstyr til seg selv og barnet finnes på avdelinga.

Ved fødeposten har vi 11 sengeplasser og et rom beregnet på kvinner i fødsel, hvor det også er seng til ledsager, med toalett/dusj i tilknytning til dette. Vi har to fødestuer, hvor den ene har badekar. Vi har ikke familierom, men prøver så langt vi kan at ledsager får være sammen med mor og barn første døgnet. Vi er også behjelpelig med å ordne overnatting dersom den fødende kommer tilreisende fra andre kommuner.

Vi har tilbud om badekar/dusj, lystgass og vi har anestesilege som setter epiduralbedøvelse. Vi tilbyr i tillegg akupunktur. Dersom keisersnitt blir nødvendig, utfører vi dette både i planlagte tilfeller og i akutte tilfeller.

De fleste av mødrene ønsker å være på fødeavdelingen i 3-4 dager. Men det er anledning til å reise hjem allerede to timer etter fødselen dersom alt er normalt. Da må man komme tilbake til sykehuset for å ta blodprøve, ”føllingsprøve”, av barnet. Denne kan taes mellom 60 – 72 timer etter fødselen. Da kan det også være greit med en vektkontroll av barnet.

12 - 36 timer etter fødsel undersøkes alle barn av legen. For de som måtte ønske å flytte tilbake til fødestue eller annet lokalt sykehus, tilstreber vi å undersøke barnet før overflyttingen. Vi foretar en hørselscreening av alle nyfødte fra hjemreisen.

De som måtte ha behov for det får avtale om kontroll av barnets vekt og hva som måtte være av problemer med amming. Vi har en lav terskel for å hjelpe eller veilede. I tillegg til den vanlige samtalen om fødselen som gjøres før hjemreise, får de som opplevde fødselen som vanskelig tilbud om samtale med gynekolog og jordmor også etter hjemreise.

Les mer om svangerskap og fødsel på helsenorge.no

Føde- og gynekologitilbudet sommeren 2019

Om sommeren er det vekselvis stenging av fødeavdelingene på Helgeland. 

Her finner du informasjon om åpne og stengte avdelinger sommeren 2019.

     

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Du finner oss i tredje etasje.

Fra kl 15.00-18.00 har vi siesta og da er det ikke tillatt med besøk, dette for at mor og barn skal få den nødvendige hvile.

Den første onsdag i hver måned kl 13.00 er det omvisning på fødeposten, da er det bare å møte opp i tredje etasje, og vente utenfor heisen.

Besøkstider
mandag - søndag Pappa/partner og søsken: kl.11.00 -15.00 og 18.00 -21.00 Andre: kl.14.00 -15.00 og 18.00 -19.00
Telefon
75 12 52 00
Helgelandssykehuset Mo i Rana
Besøksadresse
Sjøforsgata 36(Kart)
8613 Mo i Rana
Telefon
75 12 51 00
mandag - fredag 08.00 - 15.30

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen. Les mer om pasientreiser på Helgeland.

Buss og taxi

Taxi, ring 07550

Helseekspressen Se rute under Pasientreiser

Bussruter på Mo og på Helgeland, se www.177nordland.no

Flybussen til Røssvoll går forbi sykehuset, se rute på polartours.no

Parkering

Foran hovedinngang må parkeringsavgift betales, til Europark. Du kan betale med mobiltelefon eller kort.

Du kan ellers parkere gratis på sykehusets område på anviste parkeringsplasser. Pasienter og besøkende som parkerer utenom anviste plasser kan få parkeringsbot.

Praktisk informasjon

Besøkstider Mo i Rana

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 18.00 - 19.00

Internett

​Du kan bruke gjestenett HN-gjest. Det kan være ustabilt pga. innføring.

Kafe

Kafeen ligger i underetasjen på sykehuset.

Ordinære åpningstider:

  • Mandag - fredag: 11.00-16.30 
  • Lørdag- søndag: 12.00-16.30

På hverdager serverer vi:

  • Lunsj: 11.00-14.00
  • Salatbuffet: 11.00-14.00
  • Middag: 15.00 -16.30    

Velkommen.

Postadresser

​Administrativ post sendes til:

Helgelandssykehuset HF

Postboks 601
8607 Mo i Rana

_______________________________________

 

Henvisninger, epikriser og prøvesvar sendes sykehusenhetene:

Helgelandssykehuset Mo i Rana

Postboks 601
8607 Mo i Rana

Helgelandssykehuset Mosjøen

Postboks 568
8651 Mosjøen

Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Postboks 613
8801 Sandnessjøen

Senter for psykisk helse og rus Ytre Helgeland, avd. Brønnøysund

Skulesvei 14
8904 Brønnøysund

____________________________________________
Se KONTAKT nederst på siden for mer informasjon

Pårørende- og pasienthotell

Vi har tre dobbeltrom til leie for tilreisende på pasienthotell i kort gåavstand fra sykehuset. Pris per natt er 500 kr. Det er mulighet for å lage seg enkel mat på alle rom. Ta kontakt med personale på sengeposten hvis du har behov for overnatting, eller ring sentralbordet på 75 12 51 00.

Rullestol

​Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.

Framfall av livmor - operasjonhttps://helgelandssykehuset.no/behandlinger/framfall-av-livmor-operasjonFramfall av livmor - operasjonFFramfall av livmor - operasjonFramfall av livmor - operasjonFramfall av livmor - operasjonFramfall av livmor - operasjon
Fødsel og barsel, Mo i Ranahttps://helgelandssykehuset.no/behandlinger/fodsel-og-barsel-mo-i-ranaFødsel og barsel, Mo i RanaFFødsel og barselFødsel og barselFødsel og barselFødsel og barsel

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.