Fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR), Sandnessjøen

Avdelingen er lokalisert ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen, men tar imot pasienter fra hele Helgeland. Det gis tilbud til pasienter som trenger utredning, vurdering og rehabilitering innen spesialisthelsetjenesten. Tilbudet omfatter både poliklinisk vurdering og behandling, dagbehandling og døgnbehandling.

Tre fysioterapeuter
Fysioterapeuter på treningsrommet i Sandnessjøen
Les mer om Fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR), Sandnessjøen

Fysikalsk medisin og rehabilitering (FMR), Sandnessjøen

Fysikalsk medisin

Avdelingen har en fysikalsk medisinsk post der målgruppen er pasienter med muskel- og skjelettplager. Pasienter kan henvises til poliklinisk utredning og vurdering, kun hos lege ved fysikalsk medisinsk poliklinikk eller til tverrfaglig vurdering hos lege, fysioterapeut, sosionom/ergoterapeut ved tverrfaglig avklaringspoliklinikk under ordningen "Helse og arbeid".

Etter endt utredning og vurdering ved de ulike poliklinikkene kan et mulig tiltak være et rehabiliteringsopphold ved avdelingen.

Leder Laila Govasli
Tlf.: 75 06 53 35
E-post: laila.govasli@helgelandssykehuset.no

Rehabiliteringsmedisin

Avdelingen har også en rehabiliteringsmedisinsk post for pasienter med tilstander som krever spesialisert rehabilitering, med hovedvekt på nevrologisk rehabilitering som hjerneslag i subakutt fase, traumatiske hodeskader og andre nevrologiske tilstander. Oppholdene kan være både i form av vurderingsopphold og primærrehabilitering. Etter endt rehabilitering kan pasientene følges opp ved den rehabiliteringsmedisinske poliklinikken ved behov, i tillegg til at det ambulante rehabiliteringsteamet (ART) kan bidra til å koordinere og kvalitetssikre pasientens overgang fra spesialisthelsetjenesten til kommunen der dette ses nødvendig.

Leder Grete Svines
Tlf.: 75 06 51 72
E-post: grete.svines@helgelandssykehuset.no

Tilbud

Vi har et tett samarbeid med primærhelsetjenesten, NAV, arbeidsgivere og andre etater og intitusjoner for å sikre våre pasienter gode og helhetlige tjenester.

 • Muskel- og skjelettlidelser – utredning og rehabilitering (En del av "Helse og arbeid")
 • Hjerneslag – rehabilitering
 • Nevrologisk rehabilitering – rehabilitering

Læring- og mestring

Vi samarbeider tett med Lærings- og mestringssenteret for å tilby gode kurs for pasienter og pårørende. Se oversikt over alle kurs:

Pasient- og pårørendeopplæring

Kontakt

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Les mer om pasientreiser på Helgeland.

Parkering

​Parkering på angitte plasser er gratis.

Praktisk informasjon

Besøkstider Sandnessjøen

​Besøkstid alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00

Internett og PC

Vi har trådløst nett som pasienter og pårørende kan bruke.

Kantine og kiosk

Kantine er på plan 2 og har alltid et godt utvalg av snitter, rundstykker, salater og pålegg i vår stående buffet. Du får også kjøpt middag her.

Åpent:

 • Hverdager 09.00 - 14.30
 • Lørdag/søndag stengt 

Kiosken finner du ved hovedinngangen (plan 3). I tillegg til kioskvarer kan du også kjøpe deg en kopp kaffe og slappe av i vestibylen. Kiosken har betalingsterminal.

Åpningstid:

 • Hverdager: 10.00 - 16.30
 • Lørdager: 11.00 - 15.00 
 • Søndager: Stengt

Velkommen!

Portør og rullestol

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.

Muskel- og skjelettlidelser - utredning og rehabiliteringhttps://helgelandssykehuset.no/behandlinger/muskel-og-skjelettlidelser-utredning-og-rehabiliteringMuskel- og skjelettlidelser - utredning og rehabiliteringMMuskel- og skjelettlidelser - rehabiliteringMuskel- og skjelettlidelser - rehabiliteringMuskel- og skjelettlidelser - rehabiliteringMuskel- og skjelettlidelser - rehabilitering

Arrangementer

 • Kronisk utmattelse (CFS/ME)

  Lærings- og mestringskurs for pasienter med kronisk utmattelse (CFS/ME). Her finner du mer informasjon om kurset.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.