Allergi - prikktest, Mo i Rana

Medisinsk poliklinikk Mo i Rana

Prikktest er en allergitest som kan bidra til å avklare om du er allergisk for ulike stoffer. Testen kan vise om det blir en reaksjon i huden når det legges på forskjellige dråper som inneholder stoffer som folk ofte reagerer på, for eksempel egg, melk, bjørk og gress.

På Mo utfører vi prikktest på barn.

Henvisning og vurdering

Det er fastlegen din som henviser deg til sykehuset for prikktest.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Ved prikktest skal du ikke ha brukt antihistaminer den siste uken før testen. Eksempler på slike medisiner kan være: Cetirizin, Aerius, Xyzal, Zyrtec, Phenamin og Loratadin.

Hvis du bruker astmamedisiner, skal de brukes som vanlig, også på undersøkelsesdagen.

2. Under

Prikktesten utføres på underarmens innside. En dråpe av de aktuelle stoffene som du kan reagere på, legges med 1-2 cm mellomrom på huden. Etter at dråpene er på plass gjør vi et lite stikk gjennom hver dråpe og ned i huden. Dette er ikke vondt og det er sjelden at det sees blod, da stikket er kun gjennom hudens overflate.

Dråpene fjernes med et papir, og etter 15 minutter kan vi lese av resultatene. Hvis du reagerer på noen av stoffene, vil det vises på huden din ved at det blir hvitaktig vable med litt rødhet rundt. Det kan også klø.

3. Etter

Eventuelle vabler, rødhet og kløe fra de forskjellige dråpene forsvinner oftest i løpet av 1-2 timer. Hvis det klør mye kan vi smøre på litt krem som demper dette.

Vær oppmerksom

I svært sjeldne tilfeller kan det oppstå alvorlig allergisk reaksjon på prikktest. Dette skjer i så fall under testen, og det blir håndtert av helsepersonell.

Medisinsk poliklinikk, Mo i Rana
Åpningstid mandag - fredag kl. 08.00 - 15.30
Helgelandssykehuset Mo i Rana
Sjøforsgata 36(Google maps)
8613 Mo i Rana
mandag - fredag 08.00 - 15.30

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Les mer om pasientreiser på Helgeland.

Buss og taxi

Taxi, ring 07550

Bussruter på Mo og på Helgeland, se www.177nordland.no

Flybussen til Røssvoll går forbi sykehuset, se rute på polartours.no/flybuss-mo-i-rana-2017

Parkering

Foran hovedinngang må parkeringsavgift betales, til Europark. Du kan betale med mobiltelefon eller kort.

Du kan ellers parkere gratis på sykehusets område på anviste parkeringsplasser. Pasienter og besøkende som parkerer utenom anviste plasser kan få parkeringsbot.

Til tider er det vanskelig å finne parkeringsplass, og en må påregne å parkere på områder utenfor sykehuset.

Besøkstider Mo i Rana

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 18.00 - 19.00

Internett

Vi har gjestenett. Brukernavn gjest123 og passord gjest.

Kafe

Kafeen ligger en etasje ned.

Ordinære åpningstider:

• Mandag - torsdag: 10.00-15.30
  • Fredag - søndag: 10.00-14.30

På hverdager serverer vi:

• Lunsj: 10.30-12.30
  • Salatbuffet: 10.30-14.00
  • Middag: 12.30 -15.30

På helg og helligdager serverer vi middag fra 12.30-14.30.

Automater

Vi har også et tilbud med mat & drikke fra automater. Automater med kaffe og annen drikke finner du i 1. etasje ved hovedinngangen, og en automat med litt mat og drikke står like utenfor kafeen.

Velkommen.

Pårørende- og pasienthotell

Vi har tre dobbeltrom til leie for tilreisende på pasienthotell i kort gåavstand fra sykehuset. Pris per natt er 500 kr. Det er mulighet for å lage seg enkel mat på alle rom. Ta kontakt med personale på sengeposten hvis du har behov for overnatting, eller ring sentralbordet på 75 12 51 00.

Rullestol

​Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.