Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Behandling

Laserbehandling med CO2-laser

CO2-laserbehandling blir brukt i behandlingen av ulike hudlidelser. Særlig til behandling av hidrosadenitt (svettekjertelbetennelse), ulike utvekster i huden og enkelte karforandringer (venous lakes).

Hensikten med CO2-laserbehandling er å påføre en spesifikt rettet ødeleggelse av vevet, for eksempel mot en utvekst eller et område med hyppig betente kjertler.

Før

Noen minutter før CO2-laserbehandlingen setter legen lokalbedøvelse i og rundt området som vi skal behandle.  

Ved behandling av barn og av enkelte overfladiske forandringer, smører vi lokalbedøvende krem på området som skal behandles en time før CO2-laserbehandlingen.

Under

CO2-laseren kan oppleves litt støyende. 

Laserstrålen fungerer enten som en høvel eller slik at vevet koagulerer.

Hvilken type hudlidelse du har avgjør hvilken metode vi velger.  

Etter

Til tross for at behandlingen kan gi ganske store sårflater, har de fleste lite smerter etter behandlingen. Du kan eventuelt ta Paracet ved behov.  

Såret væsker en del de første dagene. Dette avtar etter hvert. Vi anser såret som rent og trenger ingen antibakteriell behandling, men du bør skifte bandasjen når væsken trenger gjennom bandasjen. Når det har dannet seg en tørr skorpe, trenger du kun å skifte i forbindelse ved dusjing. Etter dusjing anbefaler vi forsiktig klapptørking av behandlingsområdet.

La behandlingsområdet være mest mulig i ro, og forsøk ikke å plukke bort skorpen. All manipulering av behandlingsområdet under tilheling kan øke arrdannelse og også gi økt pigmentering i det behandlede området.

Hvor lang tid det tar før såret er grodd avhenger av hvilken tilstand du har blitt behandlet for.

Ved behandling av små, overfladiske forandringer i overhuden blir det nesten ikke sår, mens det etter behandling av hidrosadenitt kan ta opptil 6 - 8 uker før såret er grodd.

For å unngå skjemmende mørkpigmentering i og rundt det behandlede området, skal det tildekkes for sollys. Vi anbefaler at du bruker solkrem med faktor 30 eller mer i minst ett år etter behandling.

Røyking gir dårligere sårtilheling.

Ved behandling av overfladiske lesjoner blir det nesten ikke arrdannelse. Ofte velger vi behandling med CO2-laser nettopp fordi denne behandlingen tillater at vi ikke fjerner mer vev enn absolutt nødvendig.

Ved behandling av hidrosadenitter må vi fjerne hud helt ned til fettvevet. Behandlingen etterlater derfor en sårhule, som tilheler med arrdannelse.

Noen ganger skal du til kontroll få måneder etter behandling for å vurdere resultatet, og for å vurdere om du trenger flere behandlinger.

Kontakt

Helgelandssykehuset Mosjøen Hud poliklinikk, Mosjøen

Kontakt Hud poliklinikk, Mosjøen

Oppmøtested

Hudpoliklinikken i Mosjøen finner du i 1. etasje i D-fløyen.
En bygning med parkeringsplass og snø på bakken

Helgelandssykehuset Mosjøen

Vefsnvn 25/27

8650 Mosjøen

Transport

Pasientreiser, ring 05515  ​

Helseekspressen, se rutetabell på helsenorge.no

Bussruter, se Reis Nordland.

​Ved sykehuset er det to parkeringsområder. Parkering ved begge er gratis.

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen, som går fra Brønnøysund til Mo i Rana via Sandnessjøen og Mosjøen, tur/retur. Bussen er bemannet med helsepersonell og kjører hver ukedag.​

Ring ​​05515 for å bestille plass på bussen. 

Les mer om pasientreiser på Helgeland

Praktisk informasjon

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker. 

​Sykehuset har tilbud om internett på sengepostene.

​Kantina ligger i underetasjen og har åpent fra kl 09.30 – 14.00 hver dag unntatt lørdag og søndag.  Kantina har et godt utvalg av påsmurt mat , salatbar og en varmrett pr. dag. I tillegg selges kioskvarer. 

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

​Se Kontakt oss nederst på siden.

Det skal være trygt å komme til sykehusene våre, derfor har vi gode smittevernstiltak. 


Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.