Barnepoliklinikk Sandnessjøen

Lungefunksjonsmåling (PEF) hos barn og unge, Sandnessjøen

Lungefunksjonsmåling (PEF) måler den raskeste utpusten barnet eller ungdommen kan klare. PEF måles i liter/minutt. Dette er en enkel pusteprøve som kan utføres hjemme og som følger variasjonen i lungefunksjon over tid.

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Det er viktig å forberede barnet eller ungdommen på hvordan målingen skal utføres.

Under

Barnet eller ungdommen skal stå oppreist, sette viseren på 0, og puste rolig inn i munnstykket så mye det klarer. Deretter blåse ut så raskt og kraftig som mulig.  Den beste verdien av tre forsøk noteres.

Etter

Legen vil forklare hvordan barnet eller ungdommen skal forholde seg ved forskjellige resultater av PEF-målingen.

Vær oppmerksom

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen.

Ring oss på ​​05515

Les mer om pasientreiser på Helgeland

Buss

Pasientreiser, ring 05515  ​

Helseekspressen, se rutetabell på helsenorge.no

Bussruter, se Reis Nordland.

Parkeringsplass ved sykehuset har avgiftsparkering.

Besøkstider Sandnessjøen

​Besøkstid alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker.

Internett og PC

Vi har trådløst nett som pasienter og pårørende kan bruke.

Kantina​​ er på plan 2, og har alltid et godt utvalg, med varm lunsj og middag.

Åpent:

• Hverdager 09.00 - 14.30
  • Lørdag/søndag stengt

Portør og rullestol

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Post- og fakturaadresse

​Se Kontakt oss nederst på siden.

Pårørendehus

Overnatting for pårørende av alvorlig syke.

Huset er en eldre enebolig som er totalrenovert.  Huset har 4 doble soverom samt kjøkken, stuer, bad og garderober.  Prisen for leie er  kr. 300.- pr rom pr natt.  Bruken av huset er basert på «selvbetjening».

Pårørendehuset drives av en egen stiftelse.  Det er satt kriterier for hvem som får tilbud om overnatting. Ta kontakt med sengeposten hvis du har behov for overnatting.

Rutiner ved ankomst til Helgelandssykehuset

Det skal være trygt å komme til sykehusene våre, derfor har vi gode smittevernstiltak.

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.