Røntgen av skjelettet, Mo i Rana

Røntgen Mo i Rana

Røntgen av skjelettet gir en fremstilling av en eller flere knokler eller av ledd.

Innledning

Skjelettundersøkelser tas for å avklare om det foreligger skade eller sykdom i beinvevet.
Skjelettundersøkelser er også ofte kontroller på innopererte proteser, gamle brudd, tidligere forandringer osv.

Henvisning og vurdering

Henvisning sendes fra din lege.

Sikre rett bruk av røntgenundersøkelser

Når er det rett å bruke bildediagnostiske tjenester? Kompetanse om dette er viktig for å unngå overforbruk og sikre rett bruk. Filmen er et samarbeid mellom Akershus universitetssykehus og Statens strålevern.

Graviditet og røntgen

Filmen viser konkrete eksempel på vurderinger av røntgenundersøkelser ved graviditet. Filmen er et samarbeid mellom Akershus universitetssykehus og Statens strålevern.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Undersøkelsen krever ingen spesiell forberedelse. Unntak kan være undersøkelser av korsrygg og bekken som kan kreve tømming. Dette vil variere fra hvor du blir undersøkt. Du vil få beskjed om eventuelle forberedelser i innkallingsbrevet, eller på avdelingen dersom du er inneliggende.

Er du gravid bes du kontakte oss i god tid før undersøkelsen.

2. Under

Som hovedregel tas det 2 bilder vinkelrett på hverandre av aktuelt sted. I enkelte tilfeller kan det bli flere bilder, avhengig av lokalisasjon og problemstilling.

Metallgjenstander over aktuelt sted fjernes for å unngå forstyrrelser på bildet.
Når bildet tas er det viktig å holde det aktuelle stedet i ro. Enkelte ganger vil du bli bedt om å holde pusten.
Hvor lang tid undersøkelsen tar varierer fra 3 min til 20 min, avhengig av hvor mange bilder man skal ta.

3. Etter

Undersøkelsen krever ingen spesiell oppfølging. Bildene blir beskrevet av ein røntgenlege og svaret sendes henvisende lege.

Røntgen, Mo i Rana
75 12 51 70
Åpningstider planlagt aktivitet: 08.00 - 15.30. Tilstedevakt mandag til fredag 15.30 - 22.00, helger 10.00 - 22.00. Alle andre tider tilkalles radiograf ved behov.
Helgelandssykehuset Mo i Rana
Sjøforsgata 36(Google maps)
8613 Mo i Rana
75 12 51 00
mandag - fredag 08.00 - 15.30

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Les mer om pasientreiser på Helgeland.

Buss og taxi

Taxi, ring 07550

Bussruter på Mo og på Helgeland, se www.177nordland.no

Flybussen til Røssvoll går forbi sykehuset, se rute på polartours.no/flybuss-mo-i-rana-2017

Parkering

Foran hovedinngang må parkeringsavgift betales, til Europark. Du kan betale med mobiltelefon eller kort.

Du kan ellers parkere gratis på sykehusets område på anviste parkeringsplasser. Pasienter og besøkende som parkerer utenom anviste plasser kan få parkeringsbot.

Til tider er det vanskelig å finne parkeringsplass, og en må påregne å parkere på områder utenfor sykehuset.

Besøkstider Mo i Rana

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 18.00 - 19.00

Internett

Vi har gjestenett. Brukernavn gjest123 og passord gjest.

Kafe

Kafeen ligger en etasje ned.

Ordinære åpningstider:

• Mandag - torsdag: 10.00-15.30
  • Fredag - søndag: 10.00-14.30

På hverdager serverer vi:

• Lunsj: 10.30-12.30
  • Salatbuffet: 10.30-14.00
  • Middag: 12.30 -15.30

På helg og helligdager serverer vi middag fra 12.30-14.30.

Automater

Vi har også et tilbud med mat & drikke fra automater. Automater med kaffe og annen drikke finner du i 1. etasje ved hovedinngangen, og en automat med litt mat og drikke står like utenfor kafeen.

Velkommen.

Pårørende- og pasienthotell

Vi har tre dobbeltrom til leie for tilreisende på pasienthotell i kort gåavstand fra sykehuset. Pris per natt er 500 kr. Det er mulighet for å lage seg enkel mat på alle rom. Ta kontakt med personale på sengeposten hvis du har behov for overnatting, eller ring sentralbordet på 75 12 51 00.

Rullestol

​Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.