Aktiv "helgelanding" for nyansatte

Den første "Helgelanding" ble en variert og aktiv dag for nyansatte ved Helgelandssykehuset.

Det er første gang en slik dag har blitt arrangert, og det planlegges tre i året slik at nyansatte skal få muligheten til å være med så tidlig etter oppstart som mulig. Den første ble arrangert på Mo, men det blir tre "helgelandinger" i året. Alle samlingene er for alle sykehusene.

- Så heldig jeg er som får muligheten til dette

22 nyansatte ble ønsket velkommen av adm.dir. Hulda Gunnlaugsdottir. Hun fortalte om hvorfor hun valgte å komme til Helgeland og Helgelandssykehuset, litt om utviklingsprosessen Helgelandssykehuset 2025 og ikke minst kjernen i hva Helgelandssykehuset er.
- Vi skal fokusere på pasientbehandling, og det må være lov å si at vi ønsker å bli best. Vi er ikke et universitetssykehus, men vi skal være like gode. Vi forsker ikke like mye, men kanskje vi kan være best på innovasjon? Vi kan vise at det er kort vei fra ide til handling, sa Hulda.
Hun inviterte også alle til ta kontakt, hun har åpen dør for alle ansatte.

Hulda hilser

Hulda hilste på alle

Det var også fokus på mulighetene til kompetanseheving. Maiken Eliassen studerer til jordmor, etter å ha jobbet 13 år som barnepleier i Helgelandssykehuset. Hun trodde ikke hun skulle klare det, med fire barn hjemme. Utdanningsstilling med Helgelandssykehuset får hun 80% lønn mens hun studerer.
- Så heldig jeg er som får muligheten til dette. Jeg føler at det er ikke bare jeg som har lyst til å studere, men de på jobben har lyst til at jeg skal lære nye ting og komme tilbake som jordmor, sa Maiken.
HR-rådgiver Jonas Ottermo fortalte om hvilke andre muligheter du som ansatte har for kompetanseheving i Helgelandssykehuset.

Maiken

Maiken føler seg heldig

Økt trivsel i Helgelandssykehuset

Hovedfokuset for nyansattedagen "Helgelanding" er ikke å drive med opplæring og innføring, men å servere muligheter som kan bidra til økt trivsel i Helgelandssykehuset og på Helgeland. Resten av dagen var satt av til dette.

Marthe Neshagen fra velferdstyret "Causa Sosialis" på Mo fortalte om muligheter for og av ansatte på Mo. Det er alt fra postkasseturer til revy, som revysjef Karianne Gregersen fortalte om. Marthe kunne også fortelle at det til våren vil bli tilgjengelig en rorbu på Tonnes for alle ansatte i Helgelandssykehuset. Hun inviterte alle til å bli med i Facebook-gruppen.

De nyansatte fikk også ta del i helsesekretær Hanne Karstensen sin store lidenskap i livet - fluefiske. De fikk til og med muligheten til å prøve å kaste litt, for etter lunsj var det aktivitet med "Heile Helgeland". Det er en ny stor rekrutteringssatsing på Helgeland, der Helgelandssykehuset er en av bedriftene som deltar.
- Vil at det skal bli enklere å flytte til Helgeland, de som er nysgjerrige, og enklere for de som allerede bor her å bli kjent med egen region. Vi vet at førsteinntrykket har veldig mye å si. Derfor skal vi jobbe kollektivt med velkomst, sa Caroline Moen Eide fra Heile Helgeland.
Hun arrangerte "Helgeland race"-rebus i byen, med forskjellige oppgaver (se bildene nederst på siden).

Fra fokus på systemopplæring til kulturbygging

Pådriver for nyansettedagen "Helgelanding" er HR-rådgiver Remi Andreas Nilsskog.

- Hvorfor ble nyansattedagen kalt "Helgelanding"?
- Det landa i hodet mitt mens jeg lekte med ordet helgelending - og etter gode tilbakemeldinger fra andre ble det Helgelanding.

Helgelanding passer spesielt godt for alle som er helt nye på Helgeland, men dagen er for alle nyansatte ved Helgelandssykehuset.

- Er du fornøyd med dagen?
- Jeg føler dette var en slags generalprøve. Dette er noe helt nytt, selv om vi har hatt introdager før. Da fokuserte vi mer på innføring i ulike systemer som alle i sykehuset må lære seg. Vi har en helt annen målsetting med dette.

- Hva er målsettingen?
- Målet er å bygge en foretakskultur, å bli kjent med hverandre og bli kjent med Helgeland, mens vi har det artig sammen. Vi ønsker å gi nyansatte en god start.
- Det at vi beveger oss ut, og har aktiviteter, er også nytt. Hvor mange ganger tidligere har det stått noen å kastet med fluestang en av de første dagene på jobb? Det ble en mangfolding dag med variert innhold, sier han.

Alle deltakerne blir nå spurt om hvordan de likte dagen, slik at neste kan bli endra bedre.