Fulltreffer fra rause elever

Med 31.000 kroner fra rause elever fra Storforshei ungdomsskole, kan Helgelandssykehuset og Rana kommune i samarbeid nå etablere et etterlengtet tilbud til barn og unge som er pårørende til kreftsyke.

Treffpunkt

Elevene som gikk i 10. klasse på Storforshei ungdomsskole i 2016 hadde 31. 000 kroner til overs etter at de var på klassetur i Danmark. Spørsmålet om hva de skulle gjøre med pengene ettersom alle elevene nå er begynt på videregående skole kom opp. Svaret ble å gi pengene til Helgelandssykehuset i Mo i Rana og kreftpoliklinikken der.

Omtenksomt

- En fantastisk fin og omtenksom gave å få, og som gjør at vi nå kan etablere Treffpunkt også i Rana. Det er en møteplass for barn og unge som har alvorlig sykdom i familien, eller har mistet noen, forteller Bente Lunde, kreftsykepleier ved sykehuset i Mo i Rana og kreftkoordinator i Rana kommune, Synnøve Edvardsen Valla.

De to tok imot gaven fra eleven på Polarsirkelen videregående skole nylig, og fortalte elevene der og da at de kunne tenke seg å bruke pengene på å få i gang Treffpunkt også i Rana. En ide elevene syntes var svært god.

Også i Rana

- Treffpunkt for barn og unge er etablert mange andre steder, også på Helgeland, men ennå ikke i Mo i Rana. Rana kommune og Helgelandssykehuset har lenge samarbeidet om oppfølging av kreftsyke, og nå skal vi samarbeide om få dette til også her. Målet er å få på plass tilbudet til høsten en gang, og med pengene fra skoleelevene er vi sikre på at vi får til et tilbud med kontinuitet, forteller Bente Lunde og Synnøve Edvardsen Valla.

Kommunal regi

Treffpunkt vil bli et tilbud i kommunal regi, og er et tiltak og tilbud som også Kreftforeningen ivrer for skal etableres så mange steder som mulig. Målgruppen er barn og unge, men selve tilbudet ledes av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. Tilbudet vil inneholde samtaler om sykdom, redsel, sorg og savn, men det skal være stort rom for også latter, glede og ikke minst aktiviteter for målgruppen.