Gjør seg kjent med kommunene

Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir er på rundreise på Helgeland for gjøre seg kjent med kommunene i regionen. Framtidas sykehusstruktur er ett av temaene kommunene gjerne ønsker å diskutere med den nye direktøren.

Møte med Vefsn, Grane og Hattfjelldal
Mandag var det møte med representanter fra Vefsn, Grane og Hattfjelldal

Hulda Gunnlaugsdottir startet som administrerende direktør i Helgelandssykehuset i midten av april. Hun har brukt de første ukene på å gjøre seg kjent med egen organisasjon, og nå er det de 17 kommunene på Helgeland som står for tur.

- Det er viktig for meg å bli kjent med kommunene som vi skal yte gode sykehustjenester til, og ikke minst samhandle og samarbeid med, sier Gunnlaugsdottir. Spørsmålet om framtidas sykehusstruktur opptar naturlig nok kommunene, men de har også behov for å diskutere den daglige samhandlingen med sykehuset.

Fredag møtte adm. dir. representanter fra Alstahaug, Leirfjord, Dønna og Herøy. Mandag var det Vefsn, Grane og Hattfjelldal som var samlet rundt møtebordet, mens Rana og Hemnes står på timeplanen i morgen. Onsdag går reisen videre til Brønnøysund der hun møter Brønnøysund, Vega, Vevelstad og Sømna. Rundturen avsluttes på Nesna torsdag. Foruten representanter fra Nesna kommune møter også Lurøy, Rødøy og Træna.

Les referatene fra møtene.