Nordlands beste sykepleier fra Mosjøen

Intensivsykepleier Ingunn Skaland ved intensivavdelingen på Helgelandssykehuset Mosjøen får prisen Årets sykepleier i Nordland 2016 for sitt faglige engasjement.

Ingrunn Skaland
Intensivsykepleier Ingunn Skaland er Årets sykepleier i Nordland. Foto: Bitten Rolfsen

- Jeg føler meg beæret og stolt, og synes det er litt artig at et lite sykehus som Mosjøen får en slik pris, slik Ingunn Skaland.

- Jeg er generelt opptatt av faget, og det som inspirerer meg er det vi får til.

Avdelingsleder Merete Aufles er ikke overrasket over at Skaland får denne prisen.

- Alle er veldig stolte av Ingunn, og begrunnelsen for prisen kjenner vi oss veldig igjen i,  det faglige engasjementet, sier Aufles, som på fredag sørget for feiring med kake og blomster.

Prisen får Skaland utdelt i Bodø i november.

- Tilrettelegg bedre for videreutdanning

Skaland har vært sykepleier siden 1982, og tok videreutdanning i -88 og akuttutdanning i -96.

- Jeg anbefaler absolutt andre sykepleiere å bli intentivsykepleiere. Jeg vil utfordre Nord universitet til å tilrettelegge for at sykepleiere kan ta teoriundervisning på nett, slik at det bare er praksis de må ta i Bodø (eller andre steder). Det vil gjøre det lettere for småbarnsforeldre å få det til, mener Skaland.

Deles ut av Norsk sykepleierforbund

Årets sykepleier i Nordland deles ut av Norsk sykepleierforbund, og i år var det 13. året prisen ble delt ut.

Prisen skal sette fokus på kvalitet og faglig forsvarlighet, og går til en person som har vært med på å utvikle eller profilere sykepleiefaget på en god måte og som har utmerket seg som inspirator for kollegaer.