Utbygging

Nytt inngangsparti ved Helgelandssykehuset Mo i Rana

- Dette blir en ny hverdag for både pasienter og ansatte, forteller avdelingsleder for Kontortjenesten, Anne Kitt Olsen. 

Ansatte ved kontortjenesten
Fv. Anne Kitt Olsen, Grete Ronesen, Turid Saupstad Opdahl, Anne Helander Toft, Anne Moen Johnsen, Ole Johnny Pettersen, Beate Aspdal, Kristine Hellesvik.

I går var det snorklipping og offisiell åpning av det nye inngangspartiet ved Helgelandssykehuset Mo i Rana. 

- Bakgrunnen for utbyggingen er koronapandemien. Da ble det innført nye smitteregler som skulle overholdes. Alle pasientene må svare på noen spørsmål før de får komme inn på sykehuset, om de har vært på reise, om de har forkjølelsessymptomer eller lignende. I det gamle inngangspartiet var det så trangt, at det var vanskelig å holde avstand til pasienten, sier Olsen. 

Bakken utenfor det gamle inngangspartiet var bulkete, og enkelte pasienter hadde ved noen anledninger funnet det vanskelig å komme seg inn. 
- Vi fikk også tilbakemelding på at det var uheldig at innsjekkingsautomatene sto midt i gangen. Da kunne andre se skjermen. Disse er nå plassert slik at pasientene unngår innsyn fra andre mens de sjekker inn. De har blitt mer brukervennlige, og det synes vi er veldig fint.  

Det nye inngangspartiet er over dobbelt så stort.
- For oss ansatte har det også blitt mye bedre. Nå klarer vi å holde anbefalt avstand til pasientene våre. 
Det nye inngangspartiet har også fått et utvendig takoverbygg. Drosjene kan derfor kjøre helt frem til inngangsdøra, og de pasientene som trenger rullestol, kan få denne kjørt helt frem til drosjen, uten å stå i regn- eller snøvær.    
- Vi fikk en del tilbakemeldinger på at pasienter syntes at det var vanskelig å finne hovedinngangen. Nå er den større, har overbygg og vil bli merket godt for å hjelpe pasientene å finne frem. 

Godt samarbeid 

De ansatte på kontortjenesten har det siste året jobbet i byggesonen, men har bare reagert positivt på utbyggingen som har resultert i en ny og tryggere hverdag for både ansatte og pasienter. 
- Kontortjenesten har hatt et godt samarbeid med drift og eiendom som har hatt ansvaret for utbyggingen, kirurgisk poliklinikk som ligger rett ved siden av oss, og mottakelsen. Vi er kjempefornøyde med resultatet, sier Olsen. 
Helse Nords pasientventerom har også blitt oppgradert i forbindelse med at det ble flyttet for å gi plass til nytt inngangsparti. 
- Her får pasientene sitte skjermet mens de venter på transport fra sykehus. Denne utbyggingen er et lite prosjekt, men har stor betydning både for ansatte og pasienter, sier Olsen. 

- Tusen takk
- Dette er en liten markering av et stort øyeblikk, og det velger vi å gjøre. 2020 har vært et krevende år, spesielt for dere i kontortjenesten. Jeg er derfor veldig glad for at vi kan tilby både dere og pasientene våre bedre fasiliteter. Jeg sender en stor takk til Trond Nilsen ved Drift og eiendom som har dratt dette prosjektet i havn, og en ekstra stor takk til dere i Kontortjenesten som har stått på under slike forhold. Tusen takk, sier enhetsdirektør i Helgelandssykehuset Mo i Rana, Beate Aspdal.