Tusen takk, Karen!

- Det du har gjort er fantastisk, det varmer hjertene våre. Det var godt å kunne gi deg den beskjeden i går, sa enhetsdirektør for Mo, Beate Aspdal, da hun i dag fikk overlevert gaven fra Karen Hagland. Ved eget initiativ har hun samlet inn over 285.000 til innkjøp av kjølehette til bruk ved cellegiftbehandling.

Overrekelse

F.v. kreftsykepleier Sølvi Hall, Karen Hagland, avd.leder Erik Fagerli og enhetsdirektør Beate Aspdal.

Karen Hagland fra Mo reiser til Oslo en gang i uken for å få cellegiftkur med kjølehette. Nå ser hun fram til å kunne gjøre dette hjemme på Mo.
- Jeg er utrolig glad for dette. Turene til Oslo blir nå mye mer lystbetont når jeg vet det snart blir en slutt på det, sa Karen.

Over 1100 har gitt bidrag til innsamlingsaksjonen, og en enorm positiv respons. I dag kunne hun overlevere gaven offisielt, da Helgelandssykehuset har takket ja til å kunne ta imot gaven.

- Dette er en gledens dag! Jeg vil berømme Karen Hagland for initiativet du har tatt. Du har virkelig stått på, sider medisinsk direktør i Helgelandssykehuset Fred Mürer.

Han beklager at det tok litt tid før Helgelandssykehuset kunne si ja.
- Det er synd det har tatt tid, men vi ville være sikre på det var forankret medisinsk. Hvor mange pasienter dette vil gjelde, vet vi for lite om foreløpig, sier Mürer.

Avdelingsleder for kreft- og infusjonspoliklinikken Erik Fagerli sier at de ansatte ved poliklinikken ser veldig fram til å kunne tilby denne behandlingen. Nå skal kjølehetten bestilles, og prosessen er i gang. Det er usikkert akkurat hvor lang tid det kan ta, kanskje en til to måneder, men han lover å «sette alle kluter til» for at det skal gå så raskt om mulig.