Pressemelding 22.03.20

Fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana åpner igjen mandag 23. mars

Torsdag 19. mars stengte Helgelandssykehuset fødeavdelingen i Mo i Rana umiddelbart da en av de ansatte testet positivt på covid-19. Nå viser det seg at vedkommende ikke er smittet likevel, og fødeavdelingen kan åpne igjen mandag.

nyfødt

​Helgelandssykehuset ble lørdag kveld informert av kommuneoverlegen i Rana om at den første prøven som ble tatt viste et såkalt falsk positivt prøvesvar.  Vedkommende ble testet på nytt, og prøvesvaret var negativt.

Fødeavdelingen åpnes igjen mandag 23. mars kl. 08:00.

- Dette er en gledelig nyhet for den aktuelle ansatte, for Helgelandssykehuset og for de gravide i sykehusets nedslagsfelt og deres familier. Den midlertidige stengningen av fødeavdelingen var samtidig en god test på beredskapen og på det gode samarbeidet mellom fødeavdelingene i Helgelandssykehuset, sier administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir.

Alle pasienter og ansatte som ble satt i karantene som følge av dette blir kontaktet av Helgelandssykehuset.