Informasjon til primærhelsetjenesten

Korona-utbruddet
Grunnet koronaviruset er Helgelandssykehuset i beredskap. På denne siden vil du finne informasjon for ansatte i primærhelsetjenesten.

Samhandling

Senter for samhandling har opprettet en egen e-postadresse hvor primærhelsetjenesten kan sende inn spørsmål knyttet til samhandling i forbindelse med Covid-19. Adressen er samhandling@helgelandssykehuset.no

Smittevern

Synnøve Sætermo, smittevernssykepleier er kontaktperson mot kommunene: E-post, tlf958 11 168

Smittevern for kommunehelsetjenesten (KORSN)Undervisningsfilmer for primærhelsetj. om koronaviruset (FHI

Anbefaling for begrensning i bruk av beskyttelsesutstyr

Legemidler

Legemidler og Covid-19 (Statens Legemiddelverk)Antibiotikabruk i primærhelsetjenestenAntibiotikabehandling i sykehjem

Anbefalinger om bruk av antibiotika ved covid-19 infeksjon

Informasjonsbrev til kommunene

Helgelandssykehuset ved senter for samhandling har sendt daglige e-poster til kommunehelsetjenesten angående koronavirus-utbruddet. Disse finner du her. Det vil fremover sendes informasjonsskriv bare ved nye saker som kan være av interesse for kommunene.

Innleggelse i sykehus - Mo i Rana

Helgelandssykehuset Mo i Rana ber om at alle fastleger og legevaktsleger melder pasienter etter vanlig rutine. Det må opplyses om luftveisinfeksjon/Covid-19 status uavhengig av henvisningsårsak.

Pasienter som henvises med mistanke Covid-19 bør vurderes av lege først for å avklare om det er sikker indikasjon for innleggelse, hvis ikke akutt/kritisk syk og må direkte på sykehus.

Henvisninger med mistanke om akutt luftveisinfeksjon/Covid-19 må varsles i så god tid som mulig til vakthavende lege ved Helgelandssykehuset Mo i Rana og akuttmottak ved koordinator.

Innleggelse i sykehus - Mosjøen

Innleggende lege skal ringe på vanlig måte direkte til vakttelefonen til LIS2.

Ambulansebestilling gjøres via tlf. 75 07 62 06

Pasienter som legges inn med mistanke om Covid-19 bør vurderes av lege først for å avklare om det er sikker indikasjon for innleggelse.

Innleggelse basert på kun videokonsultasjon bør unngås.

Alle innleggelser der det er mistanke om akutt luftveisinfeksjon / covid-19 må være diskutert med AMK i konferanse med LIS 2 før man organiserer transpost til sykehuset.

Innleggelse i sykehus - Sandnessjøen

Helgelandssykehuset Sandnessjøen ber om at alle fastleger og legevaktsleger melder pasienter den «vanlige» veien via AMK.

Innleggelse basert på kun videokonsultasjon bør unngås.

Alle innleggelser der det er mistanke om akutt luftveisinfeksjon / covid-19 må være diskutert med AMK i konferanse med LIS 2 før man organiserer transpost til sykehuset.

Informasjon fra Helgelandssykehuset og Fylkesmannen

Informasjon om koronaviruset til primærhelsetjenesten