Nye rutiner for besøk ved Helgelandssykehuset

KORONA

Nå utvider vi muligheten for å besøke pasienter innlagt på sykehusene. Av smittevernhensyn er besøk fortsatt begrenset, du må avtale besøket på forhånd og det er fortsatt adgangskontroll i inngangen til sykehusene.

stopp-skilt

Nye rutiner gjelder fra 8. juni 2020.

Før du kommer:
  • Vurder om besøket er nødvendig. Skal pasienten likevel skrives ut om få dager?
  • Du kan ikke ha symptomer på luftveisinfeksjon eller være i karantene på grunn av mistenkt eller bekreftet covid-19.
  • Pasienten kan kun motta én besøkende pr. gang
  • Du kan ha med blomster/gaver.
  • Du må komme i besøkstiden (gjelder alle dager):
    • Mo i Rana: 14.00 - 15.00 og 18.00 - 19.00
    • Mosjøen og Sandnessjøen: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00
  • Alle besøk skal avtales på forhånd med den aktuelle avdelingen. Pasienten avklarer besøket med personalet i avdelingen, eller den besøkende kontakter avdelingen. Ring sentralbordet på 75 12 50 00 eller finn direktenummeret til avdelingen:

Mens du er på sykehuset

• Følg anvisninger fra vert i inngangen og resepsjon.
  • Du skal ikke bevege deg rundt i sykehuset, men gå direkte til aktuell avdeling og forlate sykehuset umiddelbart etter besøket.
  • Hold minst en meters avstand til andre mennesker.
  • Du må desinfisere hender før du går inn i sykehuset, før du går inn til pasientrommet og før du forlater pasientrommet og sykehuset.

Barselbesøk

På grunn av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak av ledsager.

Registrering av besøkende

Avdelingen registrerer navn og telefonnummer på alle besøkende. Dette er for å ha mulighet til å finne ut hvem som har vært på besøk dersom en smittesituasjon oppstår. Det er frivillig å avgi personopplysninger for slik registrering.