Respekter besøksstans ved sykehuset

Det ble i forrige uke innført både besøksstans og adgangskontroll for å minimere risikoen for koronasmitte på Helgelandssykehuset. Du skal ikke møte opp på sykehuset hvis du mistenker at du er utsatt for koronasmitte. Du skal heller ikke ringe AMK eller legevakt med generelle spørsmål om koronasmitte.

koronavirus

Besøk til Helgelandssykehuset skal begrenses til kun det nødvendige, likevel opplever vi besøkspågang til sykehuset. Vi ber om at besøksrestriksjonene overholdes.

Har du time?

Pasienter skal møte til avtalte timer om det ikke har kommet annen beskjed. De som får avlyst timen sin får direkte beskjed.

Besøksstans også leverandører og samarbeidspartnere

Besøksstansen gjelder også eksterne leverandører/samarbeidspartnere eller andre som skal til sykehusene i jobbsammenheng. Dersom en leverandør eller samarbeidspartner ønsker å ha møter, skal det gjøres en vurdering på om møtet kan avvikles på telefon/video eller må utsettes.

Hvem kan du ta kontakt med?

Vi skjønner at mange er bekymret og vil kontakte sykehuset, også på telefon, men nå trenger vi at du hjelper oss, slik at vi kan hjelpe flest mulig.

Tenk gjennom om det er oss du skal ringe eller om du kan finne det du lurer på andre steder. Hvis du mistenker at du er smittet med covid-19, skal du ta kontakt med din fastlege eller legevakt (på telefon), og ikke møte opp på sykehuset.

Du finner svar på det meste om koronaviruset hos Folkehelseinstituttet, Helsenorge eller her på Helgelandssykehuset.no. Hvis ikke du finner svar på nettsidene kan du ringe helsedirektoratets informasjonstelefon for publikum: 815 55 015.

Spørsmål og svar om koronavirus - Helsenorge.noKoronavirus - råd og informasjon til befolkningen og helsepersonell - FHI.no

Koronavirus - informasjon fra Helgelandssykehuset

Hvis du har spørsmål om viruset, finner du informasjon på lenkene over. Du kan også ringe FHIs publikumstelefon på 815 55 015.

Enkelte kommuner har også etablert egne publikumstelefoner. Vi prøver å holde denne oppdatert her:

Koronavirus - informasjon fra Helgelandssykehuset

Helgelandssykehuset ber om at disse retningslinjene respekteres.