Rutiner for besøk ved Helgelandssykehuset

Av smittevernhensyn er besøk begrenset, du må avtale besøket på forhånd og det er adgangskontroll i inngangen til sykehusene.

Før du kommer:

• Vurder om besøket er nødvendig. Skal pasienten likevel skrives ut om få dager?
  • Du kan ikke ha symptomer på luftveisinfeksjon eller være i karantene på grunn av reise, eller mistenkt/bekreftet covid-19.
  • Du kan ikke ha reist utenfor Norge i løpet av de siste ti dagene
  • Pasienten kan kun motta én besøkende pr. gang
  • Du kan ha med blomster/gaver.
  • Du må komme i besøkstiden (gjelder alle dager):
    • Mo i Rana: 14.00 - 15.00 og 18.00 - 19.00
    • Mosjøen og Sandnessjøen: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00
  • Alle besøk skal avtales på forhånd med den aktuelle avdelingen. Pasienten avklarer besøket med personalet i avdelingen, eller den besøkende kontakter avdelingen. Ring sentralbordet på  75 12 51 00 eller finn direktenummeret til avdelingen:

Helgelandssykehuset Mo i Rana har besøksrestriksjoner for barn/unge som er under 20 år. Dette er en midlertidig ordning.

Mens du er på sykehuset

• Følg anvisninger fra vert i inngangen og resepsjon.
  • Du skal ikke bevege deg rundt i sykehuset, men gå direkte til aktuell avdeling og forlate sykehuset umiddelbart etter besøket.
  • Hold minst en meters avstand til andre mennesker.
  • Du må desinfisere hender før du går inn i sykehuset, før du går inn til pasientrommet og før du forlater pasientrommet og sykehuset.
  • Avdelingen registrerer navn og telefonnummer på alle besøkende. Dette er for å ha mulighet til å finne ut hvem som har vært på besøk dersom en smittesituasjon oppstår. Det er frivillig å avgi personopplysninger for slik registrering.

Barselbesøk

På grunn av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak av ledsager.