Rutiner for besøk ved Helgelandssykehuset

Av smittevernhensyn er besøk begrenset og du må avtale besøket på forhånd.

Alle besøk må avtales på forhånd med avdelingen

Det er besøksrestriksjoner, så du kan få beskjed om at du ikke kan komme. Det kan være lokale variasjoner, avhengig av lokalene og belegg på avdelingen. Pasienten avklarer besøket med personalet i avdelingen, eller den besøkende kontakter avdelingen. Ring sentralbordet på  75 12 51 00 eller finn direktenummeret til avdelingen:

Pasienter som trenger ledsager/assistanse kan ha med én ledsager inn på sykehuset.

Dette gjelder:
  • Barn 0-18 år
  • Pasienter med fysiske eller psykiske handikap
  • Fødepasienter
  • Alvorlig syke pasienter

Du kan ikke:

• Du kan ikke ha symptomer på luftveisinfeksjon eller være i karantene på grunn av reise, eller mistenkt/bekreftet covid-19.
  • Du kan ikke ha reist utenfor Norge i løpet av de siste ti dagene

Du kan:

• Du kan ha med blomster/gaver.
  • Du kan komme i besøkstiden (gjelder alle dager):
    • Mo i Rana: 14.00 - 15.00 og 18.00 - 19.00
    • Mosjøen og Sandnessjøen: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00

Mens du er på sykehuset

• Følg anvisninger fra vert i inngangen og resepsjon.
  • Du skal ikke bevege deg rundt i sykehuset, men gå direkte til aktuell avdeling og forlate sykehuset umiddelbart etter besøket.​
  • Hold minst en meters avstand til andre mennesker.
  • Du må desinfisere hender før du går inn i sykehuset, før du går inn til pasientrommet og før du forlater pasientrommet og sykehuset.
  • Avdelingen registrerer navn og telefonnummer på alle besøkende. Dette er for å ha mulighet til å finne ut hvem som har vært på besøk dersom en smittesituasjon oppstår. Det er frivillig å avgi personopplysninger for slik registrering.

Barselbesøk

På grunn av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak av ledsager.