Rutiner ved ankomst til Helgelandssykehuset

Det skal være trygt å komme til sykehusene våre, derfor har vi strenge smittevernstiltak. Her er en orientering om hva som skjer når du kommer til sykehuset. Gjør deg kjent med disse før du kommer til oss.

Generelle smittevernregler

• Alle som kommer til sykehuset skal «sprit-vaske» hendene ved ankomst, og når du forlater sykehuset.
  • Hold tilstrekkelig avstand (1-2 meter) til de du møter på vei til undersøkelse/behandling.

Har du fått innkalling til time/behandling?

• Du vil motta SMS med påminnelse om time og kort informasjon før du kommer, og du vil også bli oppringt fra sykehuset i dagene før oppsatt time.
  • Hvis du er syk, hold deg hjemme. Dersom du er frisk og uten symptomer, skal du møte til oppsatt time.
  • Ved mistanke om egen smitte, eller dersom du har vært i nærkontakt med smittet person, skal du ikke møte opp på sykehuset. Ta kontakt på telefon som er oppgitt i innkallingsbrevet for å få ny time. Ring sykehuset før du kommer hvis du:
    • har vært i utlandet de siste 10. dagene
    • har hatt kontakt med en som er smittet av korona
    • har luftveissymptomer (feber, hoste, tungpustethet)
  • Sykehusene har adgangskontroll ved hovedinngangene og . Ha forståelse for at vi må stoppe deg og stille deg spørsmål.
  • Du henvender deg i ekspedisjonen ved adkomst, eller følger beskjed fra adgangskontrollør.
  • Vi anbefaler at du planlegger oppholdet i sykehuset slik at du ikke trenger vente så lenge på timen din. Dersom du har ventetid, ber vi om at du oppholder deg i de store områdene slik som resepsjon. Da kan du lettere overholde reglene om avstand.

Ledsager, foresatt og pårørende

Helgelandssykehuset har besøksrestriksjoner. Dette innebærer blant annet at du må være nøye med besøkstider, kun kan komme en om gangen på besøk med mer.

Gravide og fødende

Alle fødende må ringe sine fødeavdelinger før de ankommer. På grunn av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak av ledsager/partner som kan være tilstede under fødsel og barsel.

Kreft- og infusjonspoliklinikk Mo i Rana

Poliklinikken for kreft og infusjon Mo i Rana er flyttet til "Gamle Selfors sykehjem" (samme bygg som legevakten, i tilknytning til sykehuset). Som pasient skal du gå direkte til hovedinngang til "gamle sykehjemmet". Dørene vil være låste, men pasientene vil bli møtt og fulgt opp på avdelingen. Ingen pasienter kommer altså inn uten avtale. Ring 482 49 077 når du kommer, så låser vi opp døra.

Spørsmål?

Har du spørsmål, ber vi om at du ringer telefonnummer som er oppgitt i innkallingsbrevet eller i SMS som du har mottatt. Du kan også ringe oss på telefon 75 12 51 00.

Velkommen til Helgelandssykehuset!