Vakre og spektakulære bilder i konkurransen Vis oss ditt Helgeland

De to første vinnerne av vår Instagram-konkurranse er nå valgt ut i sterk konkurranse blant 394 flotte bilder tagget med #jobbihelgelandssykehuset. Premiene kommer fra lokale bedrifter og produsenter - denne gangen kaffe og kortreiste matvarer.

Det var ingen enkel oppgave for juryen, som vil understreke at det var mange gode kandidater, fra mange ulike typer aktiviterer og fra hele Helgeland. Det var halsbrekkende øvelser på fjelltopper, nydelige vakre landskaper, fisketurer, kajakkturer og mennesker på tur eller ute i naturen. På Instagram har vi samlet våre favoritter i "story" eller "historie". Klikk på logoen vår der for å se det.

Junivinner: Bilde med sug i magen

Fjellklatrer i Via Ferrata

Foto: Sarita Heggedal

Dette fantastiske øyeblikket av en modig klatrer (Katrine Blaafjell) i Via Ferrata i Øyfjellet i Mosjøen fanget oss med en gang - vi kan selv kjenne suget i magen! Fotografen (Sarita Heggedal) har her klart å ta et lekent og godt bilde med tydelig stå-på-vilje og humor - antagelig mens hun selv klatret i fjellet. Bildet er en del av en bildeserie med flere gode bilder fra en kollegatur med flere modige klatrere i Via Ferrata som Barbro Luktvassli la ut etter turen. Vi er imponerte, og håper de alle kom seg trygt ned.

Premien i juni er rett og slett kaffe, men ikke hvilken som helst kaffe. Det er en todelt premie fra to lokale kaffebrenneri.

På.

På Træna Kaffebrenneri lager økologisk kaffe med bønner importert fra Afrika, Asia og Søramerika, og deretter brent på Træna.

munin

Munin Coffee Roasters er et kafferøsteri lokalisert i Mo i Rana. De leverer lokalt nyrøstet fersk kaffe til privatpersoner, kaféer, restauranter o.a. eventer.

Vi gratulerer vinneren, som blir kontaktet på Instagram. Vi trenger navn og adresse, da premien sendes i posten. Vi håper det smaker!

Julivinner: Vakkert og stemningsfullt

Fisketur

Foto: Lene Løkås

Profilbildet med myrull i forkant, med familien på tur med hund og fiskestenger er et vakkert og stemningsfullt bilde tatt av Lena Løkås ved Kallvatnet i Rana. Det er et spennende bilde som trer tydeligere frem og blir finere jo mer en ser på det. Bildet gir en følelse av ro og harmoni, og synliggjør vår påstand om at på Helgeland er det lett å leve. Lena jobber ved Helgelandssykehuset Mo i Rana.

vikgården

Julivinneren får en gavekurv fra Matkollektivet Vikgården i Mosjøen. Her kan du få gode matopplevelser i et gammelt handelshus i Sjøgata med tradisjoner helt tilbake til 1880-tallet. De ønsker å by på gode opplevelser, og har fokus på å benytte lokale produkter og gode råvarer.

Vi gratulerer vinneren, som blir kontaktet på Instagram. Vi trenger navn og adresse, og vil gjerne også ha bildet tilsendt i stor versjon.

Augustpremien er en Heymat!

Ikke alle bildene ble med i konkurransen denne gangen - vi utsetter vinterbildene til det kommer snø. De bildene som ble sendt inn i august konkurrerer om neste premie, som er en flott matte fra Heymat. Det er derfor ingen grunn til å slutte å sende inn bilder og videoer til konkurransen - du finner reglene her:

Vis oss ditt Helgeland

PS: Hvis du ikke har instagram, eller ikke har en åpen instagramkonto, kan du sende bildet til kommunikasjon@helgelandssykehuset.no, og vi legger det ut for deg.