HELSENORGE

I dag åpner røntgenavdelingen på Distriktsmedisinsk senter Sør-Helgeland

Den aller første røntgenundersøkelse ved DMS Sør-Helgeland utføres i dag. - Dette er en ny merkedag for Helgelandssykehuset, vårt DMS og befolkningen på Sør-Helgeland, sier DMS-Leder Sturla Ditlefsen.

radiograf Maren Schanche-Ottesen
Nyansatt radiograf Maren Schanche-Ottesen har vært på opplæring i både Sandnessjøen og Mo i Rana, og er klar til å ta imot pasienter. - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å tilby radiologiske undersøkelser.

- Det er fantastisk å kunne tilby røntgenundersøkelser til pasientene. Fra et brukerperspektiv vil disse tjenestene medføre en betydelig forbedring i forhold til dagens tilbud.

Slipper å reise langt

​​Pasienter som må behandles kirurgisk vil kunne starte utredningen lokalt. Særlig innenfor ortopedifaget vil det kunne være gevinster og hente for pasientene. Vi kan unngå mange bomturer, hvor pasienter i dag må reise langt bare for å få avkreftet at de har et brudd. Dette er et tilbud som kommer alle aldersgrupper til gode og har en enorm samfunnsøkonomisk gevinst.

Bemannes av radiograf og røntgenlege​​

Nyansatt radiograf Maren Schanche-Ottesen har vært på opplæring i både Sandnessjøen og Mo i Rana, og er klar til å ta imot pasienter. 
- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å tilby radiologiske undersøkelser til befolkningen i området, sier Schanche-Ottesen.
 
Røntgenavdelingen vil være bemannet på dagtid av både radiograf og etter hvert røntgenlege (radiolog). Det er ansatt to radiologer som vil ha sitt arbeidssted på DMS-et og øvrig i klinikk for diagnostikk og medisinsk service i Helgelandssykehuset. Overlege i radiologi Andreas Hanehöj Kjølsøy har hatt sine to første arbeidsuker i Sandnessjøen.