Telefon 05515

Pasientreiser på Helgeland

Telefonen besvares alle hverdager fra 08.00 - 16.00.

Helseekspressen

Helseekspressen er en kombinasjon av turbuss og ambulanse.  Fremst i bussen er det regulerbare seter med god beinplass, mens det bakerst i bussen er plass til to bårer og rullestol. Ring 05515 for å bestille plass på bussen. Du må bestille plass senest kl.1300 siste virkedag før du skal reise.

Rutetider

Helseekspressen kjører mellom Brønnøysund og Mo i Rana hver ukedag. Ruta går via Sandnessjøen og Drevja, og det er overgang for pasienter som skal til Mosjøen. Har du frikort reiser du gratis, og du behøver ikke skrive reiseregning i etterkant.

Mer informasjon om Helseekspressen

Se bussen i 3D
 
 

Drosje/turvogn

Skal du reiser med drosje eller turvogn (buss, minibuss eller lignende med turvognløyve som ikke kjøres i rutegående trafikk), må du beregne noe ventetid. Vi forsøker også å samordne reisene slik at flere reiser sammen.

 

Koronavirusutbruddet:

Midlertidig endring for pasientreiser med bil

Kan du kjøre selv, eller bli kjørt til behandling, oppfordrer Pasientreiser deg til å gjøre det.

(Oppdatert 23.03.2020)


Generelle regler om pasientreiser

Søk om å få dekket reiseutgifter

På helsenorge.no kan du søke om å få dekket reiseutgifter. Søknadsskjema på papir finner du hos din behandler eller på helsenorge.no. Husk å søke innen seks måneder etter at reisen er gjennomført.

Regler for pasientreiser

Hovedregelen er at du får dekket reisen din med en standardsats per kilometer, uansett hvilket transportmiddel du har brukt. Reisen må være lenger enn ti kilometer hver vei, og koste mer enn billett til lokal minstetakst med offentlig transport. 

For reiser over 300 kilometer dekkes utgifter tilsvarende billigste offentlige transport på strekningen. 

Dokumentasjonskrav

Søker du som pasient, trenger du i utgangspunktet ikke å legge med oppmøtebekreftelse fra behandler når du søker. Ved behov for å bruke bil av helsemessige årsaker, må ansvarlig behandler dokumentere dette behovet. Har du behov for bruk av bil av trafikale årsaker, er det pasientreisekontoret som skal bekrefte behovet. Da kan du få dekket tilleggsutgifter som parkering, bom eller ferge.

Behov for tilrettelagt transport?

Er det helsemessige årsaker til at du ikke kan gjennomføre reisen på egenhånd, må behandleren din bestille transport. Når du trenger hjelp med reisen på en strekning der det ikke finnes rutegående transport, ta kontakt med ditt lokale pasientreisekontor.

Kontakt Pasientreiser

Har du spørsmål, trenger du hjelp til utfylling av søknad eller bestilling av reise? Ring pasientreiser på telefon 05 515

Du finner mer informasjon om pasientreiser og dine rettigheter på helsenorge.no.

Helsepersonell og andre fagpersoner finner mer informasjon om pasientreiser på pasientreiser.no 

Pasientreiser Helgelandssykehuset

Pasientreiser Helgelandssykehuset har kontorer i Mosjøen, og har også ansvar for avregning av reiseregninger for hele Nord-Norge (Helse Nord).

Ring oss på 05515

Pasientreiser Helgelandssykehuset           

For henvendelser om reiseregninger                   postmottak@pasientreiser.no 
For å unngå at personopplysninger kommer på avveie, skal ikke dette sendes per e-post.

Melding om transportproblemer

Vi vil gjerne få melding når det har vært hendelser knyttet til pasienttransport. Kontakt Arve Smedseng 

Fant du det du lette etter?