Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Webinar

Forskerskolen: Hva kreves for å ta en doktorgrad?

Helgelandssykehusets digitale forsknings- og innovasjonsforelesninger holdes annenhver tirsdag og er åpne for alle.

25.
februar
2025
  1. 25. feb. 2025, 14:15 - 15:00
Bli med på forelesningen

Tid og sted

Når

  1. 25. feb. 2025, 14:15 - 15:00

Type arrangement

Webinar

Arrangør

Bli med på forelesningen

En mann som smiler til kameraet

En doktorgrad (ph.d.) er den høyeste akademiske graden. Doktorgradsstudentene tas opp på et ph.d.-/doktorgrads-program innen det aktuelle fagområdet. Et doktorgradsprogram er en organisert forskerutdanning og består av et selvstendig forskningsarbeid med en doktorgradsavhandling (150 studiepoeng) og en opplæringsdel (30 studiepoeng). Doktorgradsprogrammet krever også at doktorgradsstudenten kan delta i aktive miljø for forsking, både nasjonalt og internasjonalt.2 

Doktoravhandlingen skal demonstrere kandidatens evne til å (1) utføre uavhengig forskning, (2) bidra til ny kunnskap innen området, og (3) dokumentere forskningen og gjøre den tilgjengelig for forskningsfellesskapet (dvs. skrive avhandlingen). Avhandlingen dokumenterer både selvstendig utført forskning og bidrag til ny kunnskap. 

For å bli tatt opp til doktorgradsprogrammet i helsevitenskapelige fag stilles flere krav, inkludert:3 (1)kandidaten må ha fullført femårig norsk mastergrad, norsk høyere grads profesjonsutdanning eller tilsvarende utdanningen som fakultetet har vurdert likeverdig med disse, (2) kandidaten må ha karakteren C eller bedre på masteroppgaven og som snitt på mastergraden, og (3) kandidaten må ha tilfredsstillende finansiering av studiet, som hovedregel lønn på nivå med lønns- og driftsmidler, infrastruktur og indirekte kostnader for ei stipendiatstilling.  

Foredraget vil ta for seg hvilke krav som stilles til doktorgradsstudenter, opptakskrav, innhold, veiledning, gjennomføring og avslutning.  

___________________________________________________________

Foreleser er professor Gunnar Hartvigsen som gjennom flere tiår har forsket, undervist og jobbet med prosjekter innenfor telemedisin og e-helse ved Universitet i Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge. I 2023 begynte han å jobbe i Helgelandssykehuset i en 20 prosents stilling.