Øye poliklinikk, Mosjøen

Angiografi av øyet, Mosjøen

Undersøkelsen viser blodgjennomstrømmingen i blodårene i øyet. Det gjør det mulig å påvise skader, blokkeringer eller utposinger på blodårane i øyet.

Innledning

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Det er ikke anbefalt at du kjører bil til denne undersøkelsen. Når du kommer, drypper vi begge øynene med dråper for å utvide pupillen. Slik får vi bedre innsyn i netthinnen. Det blir lagt inn en veneflon i en blodåre i hånda, slik at vi kan injisere kontrastmiddelet (fluorecin) gjennom veneflonen. Hele undersøkingelsen varer i ca 90 minutter.

Under

Det vil være to sykepleiere tilstede imens undersøkelsen pågår. Den ene tar bildene, og den andre tar hand om kontrasten som skal inn i veneflonen. Det er bare 4 ml kontrast som skal injiserast, og rett etter den er satt, starter en med å ta sammenhengende bilder i ca 1 minutt. Deretter blir det en liten pause, før vi fortsettser ned ett og ett bilde videre i seansen. Totalt tar dette ca 15 minuttet. Enkelte kan oppleve å bli akutt kvalm rett etter at kontrasten er satt. Det går som regel veldig fort over.

Etter

Etter undersøkelsen, samme dag, vurderer legen bildeserien som er tatt. Du vil få en samtale med legen der du får vite resultatet og planen videre for evt. behanding. Vi fjerner veneflonen ca 20 minutter etter selve undersøkelsen.

Vær oppmerksom

I svært sjeldne tilfelle kan du reagere med kløe og utslett på kroppen inntil en uke  etter å ha fått kontrastmiddel. Da kan du kontakte fastlegen, eller behandle det selv med et kløestillende middel. Enkelte kan oppleve at huden blir litt gul rett etter undersøkelsen. Urinen kan også få en svært skarp gul farge. Dette er ikke farlig.

Kontaktinformasjon

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen. Les mer om pasientreiser på Helgeland.

Parkering

​Ved sykehuset er det to parkeringsområder. Parkering ved begge er gratis.

Praktisk informasjon

Besøkstider Mosjøen

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker. 

Internett

​Sykehuset har tilbud om internett på sengepostene.

Kantine

​Kantina ligger i underetasjen og har åpent fra kl 09.30 – 14.00 hver dag unntatt lørdag og søndag.  Kantina har et godt utvalg av påsmurt mat , salatbar og en varmrett pr. dag. I tillegg selges litt kioskvarer. 

Portør og rullestol

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Postadresser

​Administrativ post sendes til:

Helgelandssykehuset HF

Postboks 601
8607 Mo i Rana

_______________________________________

 

Henvisninger, epikriser og prøvesvar sendes sykehusenhetene:

Helgelandssykehuset Mo i Rana

Postboks 601
8607 Mo i Rana

Helgelandssykehuset Mosjøen

Postboks 568
8651 Mosjøen

Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Postboks 613
8801 Sandnessjøen

Senter for psykisk helse og rus Ytre Helgeland, avd. Brønnøysund

Skulesvei 14
8904 Brønnøysund

____________________________________________
Se KONTAKT nederst på siden for mer informasjon

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.

Fant du det du lette etter?