Etter ca. 3 måneder blir du innkalt til kontroll hvor effekten av behandlingen blir vurdert. Dersom ønsket effekt har uteblitt, kan andre medikament vurderes. Biologisk behandling kan også gis i kombinasjon med andre legemidler mot revmatisk sykdom.
Som en del av oppfølgingen kan du ved behov bli henvist til en eller flere av faggruppene i tverrfaglig team; sykepleier, fysioterapeut, ergoterapeut.
Oppfølging hos sykepleier
Du vil få samtale med sykepleier med spesiell kompetanse innen revmatologi. Sykepleieren kan bistå med støttesamtaler, råd og veilending, samt oppfølging av bruk av legemidler.
Oppfølging hos fysioterapeut
Fysioterapeut kartlegger din totale funksjon, hvordan fysisk og psykisk overskudd, muskelstyrke og leddbevegelighet kan bli bedre ved hjelp av fornuftig trening og aktivitet. Du vil få råd om aktivitet/trening i forhold til dine interesser, muligheter og funksjonsnivå. Fysioterapeuten kan også bidra med smertelindrende tiltak i form av avspenningsteknikker, varme/kulde, bevegelse eller øvelser.
Oppfølging hos ergoterapeut
Ergoterapeuten kan bistå med å kartlegge din funksjon i hjem, jobb /skole og fritid med tanke på optimalisering av håndfunksjon i daglige gjøremål. Ofte handler optimalisering av håndfunksjonen om å finne hensiktsmessige ytre tilretteleggingstiltak.
Videre kan ergoterapeuten utvikle et individuelt treningsprogram for å bedre bevegelighet i hånd- og fingerledd og/eller gripestyrke. Du kan også få tilpasset ortoser (støtteskinner) for hånd- og fingerledd med tanke på smertelindring og korrigering av ustabile ledd i hender.
Du kan få rådgivning innen ergonomi, yrkesvalg og rådgivning ved unormal tretthet.