Nevropsykologisk poliklinikk Mosjøen

Nevropsykologisk undersøkelse, barn, Mosjøen

Nevropsykologisk undersøkelse handler om å finne ut hvordan hjernen din arbeider. Det gjør vi gjennom å snakke sammen og løse ulike oppgaver.

Innledning

Når du kommer til oss, prater vi først litt med deg og dine foresatte om hvordan du har det, og om hvilke ting du synes du får til bra og hva som er vanskelig. 

De aller fleste barn som kommer til oss tar også noen tester. Da jobber du sammen med en voksen som forklarer deg hva du skal gjøre. Testene kan likne litt på oppgaver som du gjør på skolen og sier oss for eksempel noe om hvordan du lærer, husker og konsentrerer deg. De sier noe om hvordan du snakker og forstår språk, og hvor godt hendene dine klarer å gjøre ting samt hvordan du er sammen med andre. 

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

 

  • Ta med ferdig utfylte skjema dersom du har fått dette tilsendt
  • Møt uthvilt til testene, og unngå medisinendringer dagene i forveien
  • Ta med briller og høreapparat om du bruker det
  • Det kan være lurt å ha med matpakke og drikke, eller penger til å kjøpe mat siden testingen tar noen timer
  • Husk å skru av mobilen under testene

Under

Første gang du kommer til oss, snakker vi om hvorfor du er hos oss og hva undersøkelsene går ut på. Vi stiller mange spørsmål om hvordan du var da du var liten og hvordan du har det nå. Det er vanlig at både du og dine foresatte er med når vi snakker. Det kan også være at vi ønsker å snakke med andre som kjenner deg godt, for eksempel voksne på skolen, hos PPT eller BUP, men da spør vi dine foresatte om lov til å gjøre det først. Les gjerne brosjyren Rettigheter i psykisk helsevern for deg under 16 år.

Etter at vi har snakket en stund, får du jobbe med oppgaver sammen med en voksen. Oppgavene kan være muntlige, skriftlige eller praktiske. Det kan hende du vil kjenne deg litt trøtt etterpå.

Etter

Etter at undersøkelsene er ferdige, avtaler vi et møte med dine foresatte. På dette møtet snakker vi om hvordan du løste oppgavene og hvordan vi kan bruke resultatene for å hjelpe deg med ting som er vanskelige. De eldste barna er som regel selv med på dette møtet.

Av og til har vi også møter sammen med skolen din, PPT eller BUP. Vi snakker da om du for eksempel trenger mer hjelp på skolen eller om det er nødvendig med flere undersøkelser. Til slutt skriver vi et brev til den som har vist deg til oss og til fastlegen din om hva vi har funnet ut og hva vi har avtalt videre. 

Vær oppmerksom

I utgangspunktet har helsepersonell taushetsplikt, men det er noen unntak der vi har meldeplikt. Det handler i hovedsak om tilfeller hvor helsepersonell er bekymret for barns omsorgssituasjon eller sikkerhet.

Kontaktinformasjon

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen, som går fra Brønnøysund til Mo i Rana via Sandnessjøen og Mosjøen, tur/retur. Bussen er bemannet med helsepersonell og kjører hver ukedag.​

Ring ​​05515 for å bestille plass på bussen. 

Les mer om pasientreiser på Helgeland

Buss

Pasientreiser, ring 05515  ​

Helseekspressen, se rutetabell på helsenorge.no

Bussruter, se Reis Nordland.

Parkering

​Ved sykehuset er det to parkeringsområder. Parkering ved begge er gratis.

Praktisk informasjon

Besøkstider Mosjøen

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker. 

Internett

​Sykehuset har tilbud om internett på sengepostene.

Kantine

​Kantina ligger i underetasjen og har åpent fra kl 09.30 – 14.00 hver dag unntatt lørdag og søndag.  Kantina har et godt utvalg av påsmurt mat , salatbar og en varmrett pr. dag. I tillegg selges kioskvarer. 

Portør og rullestol

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Post- og fakturaadresse

​Se Kontakt oss nederst på siden.

Rutiner ved ankomst til Helgelandssykehuset

Det skal være trygt å komme til sykehusene våre, derfor har vi gode smittevernstiltak. 


Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.

Fant du det du lette etter?