Undersøkelse
Nevropsykologisk undersøkelse, barn, Mosjøen
Nevropsykologisk undersøkelse handler om å finne ut hvordan hjernen din arbeider. Det gjør vi gjennom å snakke sammen og løse ulike oppgaver.
Når du kommer til oss, prater vi først litt med deg og dine foresatte om hvordan du har det, og om hvilke ting du synes du får til bra og hva som er vanskelig.
De aller fleste barn som kommer til oss tar også noen tester. Da jobber du sammen med en voksen som forklarer deg hva du skal gjøre. Testene kan likne litt på oppgaver som du gjør på skolen og sier oss for eksempel noe om hvordan du lærer, husker og konsentrerer deg. De sier noe om hvordan du snakker og forstår språk, og hvor godt hendene dine klarer å gjøre ting samt hvordan du er sammen med andre.
Før
- Ta med ferdig utfylte skjema dersom du har fått dette tilsendt
- Møt uthvilt til testene, og unngå medisinendringer dagene i forveien
- Ta med briller og høreapparat om du bruker det
- Det kan være lurt å ha med matpakke og drikke, eller penger til å kjøpe mat siden testingen tar noen timer
- Husk å skru av mobilen under testene
Under
Første gang du kommer til oss, snakker vi om hvorfor du er hos oss og hva undersøkelsene går ut på. Vi stiller mange spørsmål om hvordan du var da du var liten og hvordan du har det nå. Det er vanlig at både du og dine foresatte er med når vi snakker. Det kan også være at vi ønsker å snakke med andre som kjenner deg godt, for eksempel voksne på skolen, hos PPT eller BUP, men da spør vi dine foresatte om lov til å gjøre det først. Les gjerne brosjyren Rettigheter i psykisk helsevern for deg under 16 år.
Etter at vi har snakket en stund, får du jobbe med oppgaver sammen med en voksen. Oppgavene kan være muntlige, skriftlige eller praktiske. Det kan hende du vil kjenne deg litt trøtt etterpå.
Etter
Etter at undersøkelsene er ferdige, avtaler vi et møte med dine foresatte. På dette møtet snakker vi om hvordan du løste oppgavene og hvordan vi kan bruke resultatene for å hjelpe deg med ting som er vanskelige. De eldste barna er som regel selv med på dette møtet.
Av og til har vi også møter sammen med skolen din, PPT eller BUP. Vi snakker da om du for eksempel trenger mer hjelp på skolen eller om det er nødvendig med flere undersøkelser. Til slutt skriver vi et brev til den som har vist deg til oss og til fastlegen din om hva vi har funnet ut og hva vi har avtalt videre.
Vær oppmerksom
I utgangspunktet har helsepersonell taushetsplikt, men det er noen unntak der vi har meldeplikt. Det handler i hovedsak om tilfeller hvor helsepersonell er bekymret for barns omsorgssituasjon eller sikkerhet.
Kontakt
Klinikk psykisk helse og rus, Mosjøen
Nevropsykologisk poliklinikk, Mosjøen
Klinikk psykisk helse og rus, Mosjøen
Skjervengan 17 og Vefsnvegen 7 (BUP)
8657 Mosjøen