Kirurgisk 5-dagerspost Mosjøen

Væskeansamling i testikkelen hos barn, Mosjøen

Væskeansamling i testikkelen er i utgangspunktet en ufarlig tilstand, men kan gi ubehag hos barn hvis vannbrokket blir stort.

Innledning

Mellom bukhulen og pungen er det en tynn kanal som normalt lukker seg like før eller etter fødselen, men som hos noen forblir åpen. Da kan det sive væske ned i pungen fra bukhulen. Hensikten med operasjon er å redusere ubehaget. Operasjonen gjøres dagkirurgisk.

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Det er viktig med god hygiene før operasjonen for å forebygge infeksjon. Barnet bør derfor dusje operasjonsdagen. Forhuden trekkes tilbake så godt det lar seg gjøre for god rengjøring.

Under

Ved operasjon av vannbrokk hos barn går vi vanligvis inn med et lite snitt i lysken og finner kanalen fra bukhulen som underbindes. Samtidig blir en del av veggen i vannbrokket fjernet. Såret blir lukket med tråd i huden. Vi bruker tråd som løser seg opp selv og setter steristrips over.

Etter

Det kan blir noe hevelse i pungen og lysken etter operasjonen, men dette forsvinner etter hvert.

Intimstell

God hygiene er viktig for å unngå betennelse, barnet kan dusje dagen etter operasjonen, mens bading i badekar kan gjerne vente tre til fire dager. Dersom barnet har bandasje, kan denne tas av og eventuelt skiftes ved bading. Steristrips kan sitte på til de faller av selv. Bandasjen skal skiftes så lenge det siver sårvæske fra såret, og etter åtte til ti dager kan denne fjernes.

Smertestillende

Ved smerter etter operasjonen, kan Paracetamol brukes etter dosering på pakken. Ved allergi bør du kontakte lege.

Barnet kan selv bestemme fysisk aktivitet, men det kan være ønskelig med noe begrensing med for eksempel sykling. For noen barn kan det være rimelig å være borte fra skole/barnehage et par dager, og for skolebarn kan det være aktuelt med tre til fire uker fri fra gymnastikk.

Vær oppmerksom

Skulle det bli økende hevelse, rødhet i såret og barnet får feber og mer smerte, må dere kontakte lege.

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen.

Ring oss på ​​05515

Les mer om pasientreiser på Helgeland

Buss

Pasientreiser, ring 05515  ​

Helseekspressen, se rutetabell på helsenorge.no

Bussruter, se Reis Nordland.

​Ved sykehuset er det to parkeringsområder. Parkering ved begge er gratis.

Besøkstider Mosjøen

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker.

Internett

​Sykehuset har tilbud om internett på sengepostene.

Kantine

​Kantina ligger i underetasjen og har åpent fra kl 09.30 – 14.00 hver dag unntatt lørdag og søndag.  Kantina har et godt utvalg av påsmurt mat , salatbar og en varmrett pr. dag. I tillegg selges litt kioskvarer.

Portør og rullestol

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Post- og fakturaadresse

​Se Kontakt oss nederst på siden.

Rutiner ved ankomst til Helgelandssykehuset

Det skal være trygt å komme til sykehusene våre, derfor har vi gode smittevernstiltak.

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.