Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Styrking av tilbudet innen psykisk helsevern

Ønsker henvisninger så tidlig som mulig, gjerne allerede før en sykemelding er utstedt.

Anders Jerven
Publisert 13.01.2023

HelseIArbeid er et poliklinisk tilbud ved FMR-enheten, Sandnessjøen, som retter seg mot de to pasientgruppene med størst sykefravær, muskel- og skjelettplager og/eller alminnelige psykiske plager. Formålet med tilbudet er å redusere sykefraværet og hjelpe personer med å fungere i arbeid til tross for sine plager. Teamet på HelseIArbeid er tverrfaglig, med kompetanse på arbeidsliv, fysisk- og psykisk helse.

Fra 01.02.23 utvides temaet til også å omfatte en psykologspesialist. Dette vil bidra til å styrke tilbudet innen psykisk helsevern.  

Målgruppen for tjenestetilbudet hos psykolog er alminnelige psykiske helseplager som lettere depresjonstilstander og avgrenset angstproblematikk der korttidsterapi vurderes å være hensiktsmessig. I tillegg har målgruppa jobbrelaterte vansker, som økt risiko for frafall fra jobb eller studier, og et mål om å komme tilbake til/unngå sykemelding fra jobb /studier.

Eksklusjonskriterier er mennesker med alvorlig psykisk lidelse, omfattende, langvarig og sammensatt problematikk, samt ved tilstander som krever grunnleggende utredninger.

Vårt ønske er å komme raskt i gang med en utredning for å fremme pasientens forståelse for egen helsesituasjon, og for å raskt kunne iverksette tiltak for å unngå langvarig fravær fra jobb og skole. Derfor ønsker vi henvisninger så tidlig som mulig, gjerne allerede før en sykemelding er utstedt.

Aktuelle pasienter skal henvises til FMR i Sandnessjøen og merkes med «HelseIArbeid». Vi ønsker gjerne informasjon om arbeidsforhold, sykemeldingshistorikk, motivasjon for arbeid, og andre forhold av betydning.

Henvisningene rettighetsvurderes i tråd med gjeldende prioriteringsprinsipper. 

HelseIArbeid vil gjerne ha en dialog med fastlegekontorer i nedslagsfeltet, og kommer mer enn gjerne på besøk.

Send en mail til Anders.Jerven@Helgelandssykehuset.no eller ring på tlf: 48175368 for mer informasjon eller for å avtale et møte. ​​