Om oss

Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus.

Enheter

Helgelandssykehuset er delt opp i fem enheter.

Kart som viser plassering av sykehusene på Helgeland

Nøkkeltall

Befolkningsgrunnlag per første kvartal 2016 (SSB.no): ca 77 000

• Sokner til sykehusenheten i Mo i Rana: 33 631
  • Sokner til sykehusenheten i Sandnessjøen: 26 943
  • Sokner til sykehusenheten i Mosjøen: 16 354

Antall kommuner som sokner til Helgelandssykehuset: 17

• Sokner til Mo i Rana: Nesna, Hemnes, Rana, Rødøy og deler av Lurøy.
  • Sokner til Sandnessjøen: Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Træna og deler av Lurøy. (Bindal kommune sokner til Helse Nord-Trøndelag)
  • Sokner til Mosjøen: Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Antall heldøgn innleggelser 2016:

• somatikk 11 481
  • psykisk helse 370
  • rus 97

Antall dagopphold 2016:

• somatikk 3269

Antall polikliniske konsultasjoner 2016:

• somatikk 81 441
  • psykisk helse 42 342 (VOP, BUP og TSB)

Grønt sykehus

Helgelandssykehuset er ISO-sertifisert som grønt sykehus. Målet er at avfallsmengde og energiforbruk skal reduseres med fem prosent i løpet av de neste tre årene.

Offentlig postjournal

Helgelandssykehuset praktiserer meroffentlighet. Det betyr at de fleste dokumentene i vårt arkiv er tilgjengelig for publikum.

Media

Senter for kommunikasjon svarer på henvendelser fra media og hjelper til med å finne riktig fagperson eller leder i sykehuset som kan svare på spørsmål.

Profilhåndbok

• 19.09.2017
    Torkjell Skogly er årets sykepleier i Nordland

- Som sykepleier er Torkjell en komplett pakke og en stor ressurs for alle rundt seg. Prisen er så velfortjent og vi er utrolig stolte av kollegaen vår!

• 15.09.2017
    Viktig og variert forskning på Helgelandssykehusets forskningsdag

Helgelandssykehuset publiserer nå flere vitenskapelige artikler og har flere aktive doktorgrader enn før. I dag møttes 36 forskere og forskningsinteresserte fra Helgelandssykehuset på Forskningsdagen i Mosjøen.

• 24.08.2017
    Vurderer hvordan 2025-prosjektet skal videreføres

Nye beregninger viser at endelig beslutning om struktur og lokalisering for nytt Helgelandssykehus kan komme først i august 2020 og at kostnadene vil nærme seg 50 millioner kroner. Nå skal organiseringen og framdriften i prosjektet revurderes.

• 10.08.2017
    Velkommen ombord nye Helseekspressen

Når du reiser med Helseekspressen er det enten bussvert Bjarne Holmberg eller bussvert Bjørg-Inger Horn som møter deg. En helt ny spesialtilpasset buss kjører hver dag mellom Brønnøysund og Mo i Rana for å frakte pasienter til og fra sykehu...