Om oss

Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus.

Enheter

Helgelandssykehuset er delt opp i fem enheter.

Kart som viser plassering av sykehusene på Helgeland

Nøkkeltall

Befolkningsgrunnlag per 1. januar 2018 (SSB.no): ca. 77 000

• Sokner til sykehusenheten i Mo i Rana: 34 689
  • Sokner til sykehusenheten i Sandnessjøen: 26 094
  • Sokner til sykehusenheten i Mosjøen: 16 348

Antall kommuner som sokner til Helgelandssykehuset: 17

• Sokner til Mo i Rana: Nesna, Hemnes, Rana, Rødøy og deler av Lurøy.
  • Sokner til Sandnessjøen: Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Træna og deler av Lurøy. (Bindal kommune sokner til Helse Nord-Trøndelag)
  • Sokner til Mosjøen: Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Antall heldøgn innleggelser 2017:

• somatikk 10 591
  • psykisk helse 379
  • rus 87

Antall dagopphold 2017:

• somatikk 3678

Antall polikliniske konsultasjoner 2017:

• somatikk 85 402
  • psykisk helse 42 415
  • rus 3079

Grønt sykehus

Helgelandssykehuset er ISO-sertifisert som grønt sykehus. Målet er at avfallsmengde og energiforbruk skal reduseres med fem prosent i løpet av de neste tre årene.

Offentlig postjournal

Helgelandssykehuset praktiserer meroffentlighet. Det betyr at de fleste dokumentene i vårt arkiv er tilgjengelig for publikum.

Media

Senter for kommunikasjon svarer på henvendelser fra media og hjelper til med å finne riktig fagperson eller leder i sykehuset som kan svare på spørsmål.

Profilhåndbok

• 11.09.2018
    Dialogkonferanse I 25. september

Kommunene på Helgeland inviteres til å stille med inntil fem representanter hver når den første dialogkonferansen arrangeres i Mo i Rana 25. september.

• 31.08.2018
    Bjørn Haug er Nordlandsdokter'n 2018

Direktør for prehospital enhet i Helgelandssykehuset, Bjørn Haug, er kåret til Nordlandsdoktor'n 2018 av Nordland legeforening. Haug mottar prisen sammen med Anders Hovland og Benjamin Storm (Nordlandssykehuset) for deres arbeid for PCI i Nordland.

• 20.06.2018
    Gir klarsignal for bygging av DMS i Brønnøysund

Styret i Helgelandssykehuset vedtok i dag å inngå leieavtale med Brønnøy kommune for lokaler i et nytt distriktsmedisinsk senter (DMS). Vedtaket betyr at kommunen nå kan starte byggingen av DMS.

• 29.05.2018
    Katastrofeøvelse onsdag 30. mai 2018

Onsdag 30. mai vil Helgelandssykehuset delta i en større katastrofeøvelse på Helgeland. I perioden øvelsen varer onsdag formiddag, i tidsrommet 09:00-13:00, vil det kunne merkes at øvelsen pågår. I sykehusene vil det bli økt aktivitet rundt...

Konferanser