Om oss

Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus.

Enheter

Helgelandssykehuset er delt opp i fem enheter.

Kart som viser plassering av sykehusene på Helgeland

Nøkkeltall

Befolkningsgrunnlag per 1. januar 2018 (SSB.no): ca. 77 000

• Sokner til sykehusenheten i Mo i Rana: 34 689
  • Sokner til sykehusenheten i Sandnessjøen: 26 094
  • Sokner til sykehusenheten i Mosjøen: 16 348

Antall kommuner som sokner til Helgelandssykehuset: 17

• Sokner til Mo i Rana: Nesna, Hemnes, Rana, Rødøy og deler av Lurøy.
  • Sokner til Sandnessjøen: Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Træna og deler av Lurøy. (Bindal kommune sokner til Helse Nord-Trøndelag)
  • Sokner til Mosjøen: Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Antall heldøgn innleggelser 2017:

• somatikk 10 591
  • psykisk helse 379
  • rus 87

Antall dagopphold 2017:

• somatikk 3678

Antall polikliniske konsultasjoner 2017:

• somatikk 85 402
  • psykisk helse 42 415
  • rus 3079

Grønt sykehus

Helgelandssykehuset er ISO-sertifisert som grønt sykehus. Målet er at avfallsmengde og energiforbruk skal reduseres med fem prosent i løpet av de neste tre årene.

Offentlig postjournal

Helgelandssykehuset praktiserer meroffentlighet. Det betyr at de fleste dokumentene i vårt arkiv er tilgjengelig for publikum.

Media

Senter for kommunikasjon svarer på henvendelser fra media og hjelper til med å finne riktig fagperson eller leder i sykehuset som kan svare på spørsmål.

Profilhåndbok

• 16.04.2018
    Pris for akuttmedisinsk forbedring

Helgelandssykehuset Sandnessjøen har vunnet årets første forbedringspris fra Helse Nord. Prisen på 200.000 kroner får de for å ha utviklet et system som sikrer kvaliteten når de aller sykeste pasientene mottas.

• 22.03.2018
    Fokus på arbeidsmiljø gir lavt sykefravær

Kirurgisk avdeling i Sandnessjøen er en av flere avdelinger i Helgelandssykehuset som gjennom fokus på arbeidsmiljø har klart å få ned sykefraværet.

• 15.03.2018
    Dag Hårstad ny styreleder i Helgelandssykehuset

Dag Hårstad (55) fra Trondheim er i dag utnevnt som ny styreleder for Helgelandssykehuset. Hårstad er administrerende direktør i Sykehusapotekene Midt-Norge, og har tidligere vært konstituert direktør i Sykehuset Møre- og Romsdal.

• 15.02.2018
    Lysbehandling i Sandnessjøen starter opp igjen

Pasienter kan nå få lysbehandling i Sandnessjøen igjen, på Fysikalsk medisinsk rehabilitering (FMR). Hudlege Evelina Buinauskaite ved hud poliklinikken ved Helgelandssykehuset Mosjøen har hovedansvaret for pasientene i Sandnessjøen, og he...