Om oss

Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus.

Enheter

Helgelandssykehuset er delt opp i fem enheter.

Kart som viser plassering av sykehusene på Helgeland

Nøkkeltall

Befolkningsgrunnlag per 1. januar 2018 (SSB.no): ca. 77 000

• Sokner til sykehusenheten i Mo i Rana: 34 689
  • Sokner til sykehusenheten i Sandnessjøen: 26 094
  • Sokner til sykehusenheten i Mosjøen: 16 348

Antall kommuner som sokner til Helgelandssykehuset: 17

• Sokner til Mo i Rana: Nesna, Hemnes, Rana, Rødøy og deler av Lurøy.
  • Sokner til Sandnessjøen: Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Træna og deler av Lurøy. (Bindal kommune sokner til Helse Nord-Trøndelag)
  • Sokner til Mosjøen: Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Antall heldøgn innleggelser 2017:

• somatikk 10 591
  • psykisk helse 379
  • rus 87

Antall dagopphold 2017:

• somatikk 3678

Antall polikliniske konsultasjoner 2017:

• somatikk 85 402
  • psykisk helse 42 415
  • rus 3079

Grønt sykehus

Helgelandssykehuset er ISO-sertifisert som grønt sykehus. Målet er at avfallsmengde og energiforbruk skal reduseres med fem prosent i løpet av de neste tre årene.

Offentlig postjournal

Helgelandssykehuset praktiserer meroffentlighet. Det betyr at de fleste dokumentene i vårt arkiv er tilgjengelig for publikum.

Media

Senter for kommunikasjon svarer på henvendelser fra media og hjelper til med å finne riktig fagperson eller leder i sykehuset som kan svare på spørsmål.

Profilhåndbok

• 20.06.2018
    Gir klarsignal for bygging av DMS i Brønnøysund

Styret i Helgelandssykehuset vedtok i dag å inngå leieavtale med Brønnøy kommune for lokaler i et nytt distriktsmedisinsk senter (DMS). Vedtaket betyr at kommunen nå kan starte byggingen av DMS.

• 29.05.2018
    Katastrofeøvelse onsdag 30. mai 2018

Onsdag 30. mai vil Helgelandssykehuset delta i en større katastrofeøvelse på Helgeland. I perioden øvelsen varer onsdag formiddag, i tidsrommet 09:00-13:00, vil det kunne merkes at øvelsen pågår. I sykehusene vil det bli økt aktivitet rundt...

• 28.05.2018
    Gjør seg kjent med kommunene

Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir er på rundreise på Helgeland for gjøre seg kjent med kommunene i regionen. Framtidas sykehusstruktur er ett av temaene kommunene gjerne ønsker å diskutere med den nye direktøren.

• 24.05.2018
    Startsignal for ressursgruppa

22. mai vedtok styret i Helgelandssykehuset ny prosjektplan for strukturprosjektet Helgelandssykehuset 2025. Dermed ga de også startsignal til ressursgruppa som skal arbeide fram en anbefalt løsning for Helgeland.

Konferanser

• Onsdag 14.11.
    Samhandlingskonferansen Helgeland 2018

14. og 15. november samles vi i Mo i Rana. Samhandlingskonferansen oppstår i ny drakt – humor og alvor hånd i hånd i møte med helsetjenestens største felles utfordring.