Om oss

All virksomhet i Helgelandssykehuset er tuftet på verdiene kvalitet - trygghet - respekt. Verdiene skal prege måten sykehuset møter pasienter, pårørende, ansatte og samarbeidspartnere.  


Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus. Vi har tre sykehus fordelt på tre byer, samt Distriktsmedisinsk senter i Brønnøysund. 


Kart som viser plassering av sykehusene på HelgelandAktuelt

 • Aas
  17.07.2020
  Torbjørn Aas blir prosjektdirektør

  Heglelandssykehuset HF har ansatt Torbjørn Aas (50) som prosjektdirektør for Nye Helgelandssykehuset. Aas var inn til oktober i fjor administrerende direktør for Helse Nord-Trøndelag, og før det administrerende direktør i Finnmarkssykehuset.

 • 03.07.2020
  Seks søkere til stillingen som prosjektdirektør

  En kvinne og fem menn har søkt på stillingen som prosjektdirektør - utvikling, Nye Helgelandssykehuset.

 • koronavirus
  01.07.2020
  Alle tester var negative - Helgelandssykehuset Sandnessjøen tilbake til ordinær drift

  Kirurgisk avdeling i Sandnessjøen ble midlertidig stengt da en vikarsykepleier testet positiv på covid-19 før helga. Alle ansatte og pasienter har testet negativ, og sykehuset er nå tilbake i ordinær drift.

 • Virus
  29.06.2020
  Endret rutinene for test av helsepersonell

  Helgelandssykehuset har fulgt de forskriftsmessige reglene for utenlandske helsepersonell som brukes som vikarer i sommer. Nye råd fra FHI gjør at sykehuset nå endrer praksisen rundt testing av utenlandsk helsepersonell.

 • Ursin
  29.06.2020
  Blir direktør i Finnmarkssykehuset

  Siri Tau Ursin (57) er ansatt som ny direktør for Finnmarkssykehuset HF. Hun slutter som enhetsdirektør for de prehospitale tjenestene i Helgelandssykehuset 1. september.

 • koronavirus
  27.06.2020
  Ingen ansatte smittet

  Ingen av de 16 ansatte ved helgelandssykehuset i Sandnessjøen som er testet for koronasmitte har fått påvist smitte. Dette er klart etter at testresultatene ble klare lørdag kveld.

 • koronavirus
  27.06.2020
  Seks pasienter isolert i Sandnessjøen sykehus

  Helgelandssykehuset har isolert seks pasienter i sykehuset i Sandnessjøen som følge av at det ble påvist korona-smitte ved sykehuset fredag. I tillegg er en ansatt i karantene.

 • koronavirus
  27.06.2020
  Koronaviruset påvist i sykehuset i Sandnessjøen

  En sykepleier ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen har testet positivt på koronaviruset. Sykehuset har derfor stengt sin kirurgiske avdeling, og 15 pasienter er isolert i grupper i avdelingen.

 • To helikopter med sykehuset i bakgrunnen
  17.06.2020
  En gave til nytte for hele regionen

  Det ble en lang rekke med blomsteroverrekkelser og takksigelser under snorklippingen av ny fueltank i dag. Både 330 skvadron og Norsk Luftambulanse var tilstede da Helgelandssykehuset mottok gaven fra Helgeland sykehusaksjon.

 • 11.06.2020
  Møtte vertskommunene

  - Nye Helgelandssykehuset er i første rekke et utviklingsprosjekt. Vi skal smelte tre sykehus sammen til ett, fordelt på flere lokasjoner. Det var hovedbudskapet Hulda Gunnlaugsdottir hadde med seg til møtet i Korgen.

 • Stensland og Mannvik på tredemøller
  09.06.2020
  Trening som del av rusbehandling

  Trening som del av behandling er et nytt tilbud for innlagte pasienter på Rusavdelingen.

 • stopp-skilt
  08.06.2020
  Nye rutiner for besøk ved Helgelandssykehuset

  Nå utvider vi muligheten for å besøke pasienter innlagt på sykehusene. Av smittevernhensyn er besøk fortsatt begrenset, du må avtale besøket på forhånd og det er fortsatt adgangskontroll i inngangen til sykehusene.

 • Sykepleier Knut Arne
  15.05.2020
  Søker etter framtidige sykepleierstudenter på Helgeland

  I ei felles satsing mellom alle kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset, er det nå startet et samarbeidsprosjekt med VID vitenskapelig høgskole. - Vi søker nå alle som kan tenke seg desentralisert sykepleierutdanningen fra høsten 2021...

 • Øvelse, korona-pasient
  08.05.2020
  - Grunn til forsiktig optimisme

  Helgeland har så langt vært forskånet for dystre korona-tall. Det har gitt Helgelandssykehuset tid og anledning til å forberede seg godt. – Vi er forberedt på å møte en smittetopp, men håper selvsagt at en topp blir så lav og kortvarig som...

 • baby
  28.04.2020
  Holder fødeavdelingene åpne i sommer

  Helgelandssykehuset vil i sommer ha åpne fødeavdelinger ved sykehusene i Sandnessjøen og Mo i Rana. – Av hensyn til beredskapen knyttet til covid-19 har vi funnet det riktig å ikke sommerstenge fødeavdelingene våre slik vi har gjort tidlige...

 • Øvelse av smittevernsutstyr
  24.04.2020
  Helgelandssykehuset øver

  SE BILDER FRA ALLE SYKEHUSENE: Helgelandssykehuset har ingen covid-19-pasienter, men vi øver på smittevern og scenarier. For eksempel at en fødende er covid-19 smittet, og fødselen skal skje ved keisersnitt. - Vi vet ikke om vi får bruk for...

 • 17.04.2020
  Helgelandssykehuset i grønn beredskap

  Helgelandssykehuset går i dag fra gul til grønn beredskap i forbindelse med covid-19-utbruddet. Foretaket overvåker fortsatt situasjonen nøye, og vil gradvis trappe opp den planlagte aktiviteten.

 • Cecilie og Runi
  31.03.2020
  - Jeg har tatt tilbake hverdagen og livet mitt

  Cecilie Nilsen fra Sandnessjøen er en av de første pasientene som har fått hjelp med sin angstlidelse i det nye behandlingstilbudet B4DT. Hun trodde ikke det skulle få så god effekt - nå har hun tro på å komme seg ut i arbeidslivet igjen. 

 • koronavirus
  28.03.2020
  Inneliggende pasient testet positiv på covid-19

  En inneliggende pasient ved Helgelandssykehuset Mo i Rana testet i går, 27. mars, positivt på covid-19. Pasienten har vært behandlet som mistenkt smittet siden innleggelse 25. mars. Pasienten ble overflyttet til høyere behandlingsnivå fredag kveld.

 • ambulansepersonell
  28.03.2020
  Helgelandssykehuset forbereder seg på mange pasienter med covid-19

  Helgelandssykehuset planlegger nå for å være i stand til å behandle opptil 500 koronapasienter i løpet av ett år, der 130 vil kunne ha behov for intensivbehandling.

 • vvv
  26.03.2020
  – Vi er her for deg, selv om du ikke mistenker koronasmitte

  Ansatte i akuttmottakene i Helgelandssykehuset merker mindre pågang på øyeblikkelig hjelp. De er bekymret for at pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp ikke tar kontakt med sykehuset når det er nødvendig.

 • Rune Holm
  25.03.2020
  Framskynder oppstart av vaktberedskap innen psykisk helse og rus

  Strenge karanteneregler i enkelte kommuner og et ønske om minst mulig reising gjør at Helgelandssykehuset innfører vaktberedskap innen psykisk helse og rus fra og med i dag, 25. mars. Dette skal begrense behovet for å transportere pasienter til Bodø.

 • 24.03.2020
  Første covid-19-pasient i Helgelandssykehuset

  En pasient som ble lagt inn ved Helgelandssykehuset 21. mars med mistanke om covid-19 er i dag bekreftet smittet.

 • Kyrre Sørensen Aker BP, Åse Albertsen, Petter Stausland Dahle og Rachel Berg ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen
  24.03.2020
  Tusen takk for alle bidrag

  Helgelandssykehuset opplever stor giverglede fra næringsliv og privatpersoner som ønsker å bidra med materiell i forbindelse med koronaberedskapen. – Tusen takk! Vi setter utrolig stor pris på at så mange ønsker å bidra, sier administrerend...

 • Bygninger på Selfors
  22.03.2020
  Klargjør gamle Selfors sykehjem for pasienter

  I forbindelse med koronautbruddet klargjør Helgelandssykehuset nå andre etasje i gamle Selfors sykehjem for pasienter. Kapasiteten i sykehuset økes med 26 rom og 15 senger i første omgang.

 • nyfødt
  22.03.2020
  Fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana åpner igjen mandag 23. mars

  Torsdag 19. mars stengte Helgelandssykehuset fødeavdelingen i Mo i Rana umiddelbart da en av de ansatte testet positivt på covid-19. Nå viser det seg at vedkommende ikke er smittet likevel, og fødeavdelingen kan åpne igjen mandag.

 • telefon
  20.03.2020
  Helgelandssykehuset oppretter informasjonstelefon om korona

  Legevaktsentralen opplever enorm pågang i forbindelse med koronasituasjonen. Helgelandssykehuset oppretter derfor en egen informasjonstelefon for å avlaste legevaktsentralen og for å bidra til at folk på Helgeland raskere skal få svar på si...

 • koronavirus
  17.03.2020
  Respekter besøksstans ved sykehuset

  Det ble i forrige uke innført både besøksstans og adgangskontroll for å minimere risikoen for koronasmitte på Helgelandssykehuset. Du skal ikke møte opp på sykehuset hvis du mistenker at du er utsatt for koronasmitte. Du skal heller ikke ri...

 • baby
  15.03.2020
  Informasjon til fødende og ledsager ved fødsel

  Alle fødende må ringe sine fødeavdelinger før de ankommer. På grunn av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak for ledsager.

 • Saksbehandler
  15.03.2020
  Saksbehandling kan ta lengre tid

  Som følge av koronautbruddet kan svar på henvendelser, behandling av saker og innsynsspørsmål, ta noe lengre tid enn vanlig.

 • Hulda
  13.03.2020
  Koronavirus: Slik jobber vi med beredskap

  Det jobbes nå aktivt med å styrke beredskapen for å best mulig kunne håndtere et utbrudd av koronavirus på Helgeland. Her er en status på hvordan vi jobber med beredskap ved Helgelandssykehuset og hva vi må være forberedt på å kunne håndtere. 

 • Fra dagens møte i katastrofeledelsen i Helgelandssykehuset. Store deler av katastrofeledelsen deltok på Skype.
  13.03.2020
  Helgelandssykehuset reduserer poliklinikk og planlagte operasjoner fra og med mandag

  Helgelandssykehuset iverksetter fra mandag kl. 08.00 gul beredskap for å sikre at sykehuset er best mulig rustet til å møte pasientpågang som følge av koronasituasjonen. Dette medfører blant annet at poliklinikk og elektiv kirurgi (planlagt...

 • 06.03.2020
  Stenger kantinene for besøkende

  For å redusere risiko for koronasmitte har Helgelandsskehuset besluttet å midlertidig stenge alle kantiner i sykehusene for besøkende.

 • Illustrasjon
  06.03.2020
  Helgelandssykehuset oppretter egne innovasjonsmidler

  -Innovasjon er å nyttiggjøre seg det som er nytt og nyttig for brukerne, sier forsknings- og innovasjonssjef Herald Reiersen. Nå kan du søke om innovasjonsmidler, med frist 25. mars.

 • Overrekkelse
  27.02.2020
  Tusen takk, Karen!

  - Det du har gjort er fantastisk, det varmer hjertene våre. Det var godt å kunne gi deg den beskjeden i går, sa enhetsdirektør for Mo, Beate Aspdal, da hun i dag fikk overlevert gaven fra Karen Hagland. Ved eget initiativ har hun samlet inn...

 • Ann Karin Kjeldsand, Fred Mürer og Christine Walnum på Pasientsikkerhetskonferansen 2020 i Tromsø.
  21.02.2020
  Ernæringsscreening til det beste for pasienten

  - Visste dere at 30% av pasientene på norske sykehus er underernært eller i risiko for underernæring? Det er et stort problem i norske sykehus. Slik åpnet ernæringsfysiolog Christine Walnum foredraget hun og kvalitetsrådgiver Ann Karin Kjel...

 • 19.02.2020
  Varslingssakene ved Helgelandssykehuset

  Styret i Helgelandssykehuset har behandlet KPMGs rapport del 2 om varslingssakene i Helgelandssykehuset, der det er gjort vurderinger av varslingenes forsvarlighet.

 • Lovund
  17.02.2020
  Lovund får e-helsekontor

  Et trepartssamarbeid mellom Vigner Olaisen AS på Lovund, Lurøy kommune og Helgelandssykehuset har som mål å etablere et e-helsekontor på Lovund. En samarbeidsavtale er inngått mellom partene, og i første omgang handler det om et forprosjekt...

 • Anne Rigmor Eliassen
  11.02.2020
  Faglig løft for barnepleiere i Helgelandssykehuset

  Barnepleierne løftes opp og fram i Helgelandssykehuset. Anne Rigmor Eliassen, som har vært barnepleier i Sandnessjøen i 17 år, er nå den andre personen i landet med funksjon som «fagbarnepleier». - Jeg er veldig glad i mitt eget yrke, og vi...

 • Foretaksmøte 5. februar 2020
  05.02.2020
  Har fått oppdraget med å gå i gang med konseptfasen

  I foretaksmøte 5. februar fikk Helgelandssykehuset det formelle oppdraget fra Helse Nord med å gå i gang med konseptfasen for Helgelandssykehuset 2025.

 • Hulda
  27.01.2020
  – Vi respekterer og er lojale til Høies beslutning

  Mo i Rana, 27. januar 2020: Helse- og omsorgsminister Bent Høie har i dag besluttet ny sykehusstruktur på Helgeland. Ministeren har valgt å følge beslutningen til Helse Nords styre, med hovedsykehus i Sandnessjøen og omegn og akuttsykehus i Mo i Rana. 

 • 17.01.2020
  Operasjonsvirksomheten av tykktarmskreft starter opp igjen i Sandnessjøen

  Operasjonsvirksomheten av tykktarmskreft starter opp igjen i Sandnessjøen. Det konkluderer en faggruppe bestående av ressurspersoner fra Helse Nord, det kirurgiske miljøet i Sandnessjøen, UNN og fagavdelingen i Helgelandssykehuset.

 • 13.01.2020
  Midlertidig stans av planlagte kreftkirurgiske operasjoner ved sykehuset i Sandnessjøen

  Ledelsen i Helgelandssykehuset HF har besluttet å midlertidig stanse planlagte kreftkirurgiske operasjoner ved sykehuset i Sandnessjøen. Bakgrunnen for dette er resultatene sykehuset har på den nasjonale indikatoren for operasjon av tykktarmskreft.

 • Styret avgir stemmer
  28.11.2019
  Styret ønsker ett stort sykehus

  Styret i Helgelandssykehuset har vedtatt å gi sin tilslutning til alternativ 2 a (2), dvs stort akuttsykehus i Sandnessjøen og omegn.

 • Herald Reiersen og Anne Ingeborg Pedersen
  27.11.2019
  Helgelandssykehuset oppretter innovasjonsmidler og innovasjonsutvalg

  Fra 1. desember har Helgelandssykehuset eget innovasjonsutvalg. – Jeg er veldig glad for å ha fått med meg så kompetente medlemmer i utvalget, sier forsknings- og innovasjonssjef Herald Reiersen. 

 • Hulda Gunnlaugsdottir
  20.11.2019
  Anbefaler modell med to sykehus

  To sykehus, ett i Mo i Rana og ett i Sandnessjøen, og to distrikts-medisinske sentre (DMS) i Brønnøysund og Mosjøen. Det er tilrådningen Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset gir til styret i Helgelandssykehu...

 • Trine Aag
  18.11.2019
  Helgelandssykehuset er en av tre helseforetak som har lyktes

  Helgelandssykehuset har jobbet målrettet og bredt for å få ned bruken av bredspektra antibiotika, og er nå en av tre helseforetak i Norge som har klart å kutte bruken av bredspektret antibiotika med 30%. – Vi har engasjerte sykepleiere som...

 • Unni Andersen og Georg Andre Milne
  15.11.2019
  Årets instruktør i traumesykepleie

  Unni Andersen har vært en pådriver for traumekurs i Helgelandssykehuset siden 2013, og den jobben har blitt lagt merke til. Hun har nå fått nasjonal pris som årets KITS-instruktør.

 • Hulda signerer
  14.11.2019
  Satser sammen på utvikling av DMS i Brønnøysund

  Helgelandssykehuset og Brønnøy kommune har denne uka inngått leieavtale for lokaler til distrikts-medisinsk senter (DMS) i Brønnøysund. Et bygg på 1787 kvadratmeter vil stå ferdig til formålet sommeren 2021. Tilbudet av helsetjenester i DMS...

 • 12.11.2019
  Nytt poliklinisk tilbud for hjerneslagpasienter i Sandnessjøen

  Pasienter med hjerneslag innlagt på Helgelandssykehuset Sandnessjøen vil nå få tilbud om en poliklinisk kontroll tre måneder etter slaget. Poliklinikken skal bidra til å styrke oppfølgingen av hjerneslagpasientene etter utskrivelse fra sykehuset.

Se alle nyhetene
Fant du det du lette etter?