Om oss

Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus.

Enheter

Helgelandssykehuset er delt opp i fem enheter.

Kart som viser plassering av sykehusene på Helgeland

Nøkkeltall

Befolkningsgrunnlag per 1. januar 2018 (SSB.no): ca. 77 000

• Sokner til sykehusenheten i Mo i Rana: 34 689
  • Sokner til sykehusenheten i Sandnessjøen: 26 094
  • Sokner til sykehusenheten i Mosjøen: 16 348

Antall kommuner som sokner til Helgelandssykehuset: 17

• Sokner til Mo i Rana: Nesna, Hemnes, Rana, Rødøy og deler av Lurøy.
  • Sokner til Sandnessjøen: Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Træna og deler av Lurøy. (Bindal kommune sokner til Helse Nord-Trøndelag)
  • Sokner til Mosjøen: Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Antall heldøgn innleggelser 2017:

• somatikk 10 591
  • psykisk helse 379
  • rus 87

Antall dagopphold 2017:

• somatikk 3678

Antall polikliniske konsultasjoner 2017:

• somatikk 85 402
  • psykisk helse 42 415
  • rus 3079

Grønt sykehus

Helgelandssykehuset er ISO-sertifisert som grønt sykehus. Målet er at avfallsmengde og energiforbruk skal reduseres med fem prosent i løpet av de neste tre årene.

Offentlig postjournal

Helgelandssykehuset praktiserer meroffentlighet. Det betyr at de fleste dokumentene i vårt arkiv er tilgjengelig for publikum.

Media

Senter for kommunikasjon svarer på henvendelser fra media og hjelper til med å finne riktig fagperson eller leder i sykehuset som kan svare på spørsmål.

Profilhåndbok

• 11.04.2019
    Føde- og gynekologitilbudet sommeren 2019

Helgelandssykehuset innfører også denne sommeren vekslende sommerstenging av kvinne- og fødepostene i Mo i Rana og Sandnessjøen samt fødestua i Brønnøysund.

• 02.04.2019
    Fullskala beredskapsøvelse i Rana

Onsdag 3. april 2019, klokken 09.00-12.30 vil det bli avholdt en fullskala beredskapsøvelse på Helgeland. Scenario som skal øves er en trafikkulykke mellom militære kjøretøy og en sivil buss i Reinforsheitunnelen på Fallheia i Rana kommune.

• 18.02.2019
    Ønsker pasienter og pårørende velkommen på kurs!

Nå pågår planlegging av årets kurstilbud for pasienter og pårørende for fullt. Det jobbes i arbeidsgrupper på hele Helgeland for å få kursprogrammene ferdige. Slike kurs kalles lærings- og mestringskurs. I vår gjennomføres for eksempel hjer...

• 08.02.2019
    Ønsker flere helsefagarbeidere inn i sykehuset

- Vi trenger flere helsefagarbeidere i sykehuset og vi skal gjøre vår del av jobben for å utdanne dem. Det var budskapet adm. dir. Hulda Gunnlaugsdottir hadde med seg da hun innledet kompetanse- og rekrutteringskonferansen i Mo i Rana.