Om oss

Helgeland ligger lengst sør i Nordland fylke og består av 18 kommuner. Helgelandssykehuset leverer spesialisthelsetjenester innen somatikk og psykisk helse og rus.

Enheter

Helgelandssykehuset er delt opp i fem enheter.

Kart som viser plassering av sykehusene på Helgeland

Nøkkeltall

Befolkningsgrunnlag per 1. januar 2018 (SSB.no): ca. 77 000

• Sokner til sykehusenheten i Mo i Rana: 34 689
  • Sokner til sykehusenheten i Sandnessjøen: 26 094
  • Sokner til sykehusenheten i Mosjøen: 16 348

Antall kommuner som sokner til Helgelandssykehuset: 17

• Sokner til Mo i Rana: Nesna, Hemnes, Rana, Rødøy og deler av Lurøy.
  • Sokner til Sandnessjøen: Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Træna og deler av Lurøy. (Bindal kommune sokner til Helse Nord-Trøndelag)
  • Sokner til Mosjøen: Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Antall heldøgn innleggelser 2017:

• somatikk 10 591
  • psykisk helse 379
  • rus 87

Antall dagopphold 2017:

• somatikk 3678

Antall polikliniske konsultasjoner 2017:

• somatikk 85 402
  • psykisk helse 42 415
  • rus 3079

Grønt sykehus

Helgelandssykehuset er ISO-sertifisert som grønt sykehus. Målet er at avfallsmengde og energiforbruk skal reduseres med fem prosent i løpet av de neste tre årene.

Offentlig postjournal

Helgelandssykehuset praktiserer meroffentlighet. Det betyr at de fleste dokumentene i vårt arkiv er tilgjengelig for publikum.

Media

Senter for kommunikasjon svarer på henvendelser fra media og hjelper til med å finne riktig fagperson eller leder i sykehuset som kan svare på spørsmål.

Profilhåndbok

• 17.06.2019
    Første lokalsykehus i landet som tar i bruk AMLS i akuttmottak

om det første lokalsykehuset i landet kurser akuttmottaket ved Helgelandssykehuset Mo i Rana ansatte i AMLS – Advanced Medical Life Support. Målet er å øke kompetansen for å kunne ivareta kritisk syke pasienter på en optimal måte.

• 14.06.2019
    - Det er bare å ta kontakt!

Hvis du henvises til behandling innen psykisk helse og rus, henvises du nå til et pakkeforløp. Det betyr at du også får en forløpskoordinator du eller dine pårørende kan ta direkte kontakt med. Møt forløpskoordinatorene på Helgeland.

• 27.05.2019
    Orientering fra styret i Helgelandssykehuset

Styret i Helgelandssykehuset har utarbeidet følgende orientering etter styremøtet 20. mai:

• 20.05.2019
    Bli trygg med proteseskolen

- Vi vil at pasientene skal møte forberedt, og at de er trygge når de drar hjem, sier spesialfysioterapeut Marthe Neshagen. Pasientene til kne- eller hofteproteseoperasjoner kan også delta på proteseskolen via video, og tilbudet blir nå lag...