Kurs og opplæring
Denne siden gir lenker til internt og eksternt opplæringsmateriell og kurs innen relevante temaer for klinsisk forskning.
Intern opplæring på Helgelandssykehuset
- Det finnes verktøysider for å utvikle forskning til å bli nye innovasjoner. Blant annet er det verktøy for kreativitet, nettverk og prosjektledelse. Sjekk ut verktøysiden for å forstå og utvikle innovasjoner på Helgelandssykehuset.
- Helgelandssykehuset arrangerer også forskningskonferanser (hvert annet år) og forsknings- og innovasjonswebinarer (hver vår). Dette har pågått siden 2021. Lenke til tidligere Helgelandssykehuset forsknings- og innovasjonsforelesninger. Lenke til Helgelandssykehusets forskningskonferanse i 2023
- Det finnes også flere informasjons- og planleggingssider på Helgelandssykehusets forsknings- og innovasjonsider, samt DocMap prosedyrer (lenker fra intranettet) som trinnvis beskriver hva som skal gjøres for å starte opp, gjennomføre og avslutte forskning (bl.a. forankring, godkjenning og ansvar).
Eksterne kurs, tjenestetilbud og informasjon fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) vedrørende forskning
- UNN har laget flotte websider for å komme i gang med forskning
- Klinisk Forskningsavdeling (KFA) er en del av den regionale forskningsstøtten i Helse Nord. De tilbyr hjelp innen ulilke temaer som: Rådgivning på forskningsprotokoll. Veiledning i kvantitativ og kvalitativ metoder. Statistisk rådgivning. Veiledning i CTIS (Clinical Trials Information System) for legemiddelstudier. Veiledning innenfor forskningsrutiner/GCP prosedyrer. Design av studie. Industristudier. Utarbeidelse av elektronisk studiedatabase / e-CRF (REDCap/Viedoc). Utarbeidelse av elektronisk spørreskjema (REDCap). Utarbeidelse / skanning av optisk lesbare spørreskjema for datainnsamling. Utarbeidelse av administrativ studiedatabase. Randomisering. Monitorering. Søk her for å få hjelp fra KFA med å planlegge forskning.
- Det gjennomføres en rekke kurs i regi av Klinisk forskningsavdeling ved UNN. UNN har et regionalt ansvar å tilby forskerkurs i hele regionen. Sjekk KURSKALENDER/KURSKATALOG (oppdatert 17.2.2023)
- Protokoll- og søknadsskrivekurs arrangert av KFA, UNN
- Monitorering er å overvåke fremdriften av en klinisk studie og sikre at den blir gjennomført, dokumentert og rapportert i henhold til protokoll, Good Clinical Practice (GCP) og regulatoriske krav og relevant lovverk. Her er en informasjonsside fra UNN om dette.
- Statistikkveiledning er et tilbud til alle ansatte i Helse Nord. UNNkan bidra i diskusjoner om muligheter i data, hjelp til styrke- eller utvalgsberegning og med hjelp til statistiske analyser av pilot- eller forskningsdata. Statistikk – en ting å vurdere i alle ledd av forskning.
- Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har en internettside som gir en fin innføring om brukermedvirkning.
- Datahåndtering (eCRF) på UNN
- grants@unn.no. Hjelp til å vurdere kvaliteten på søknaden din. Et et lavterskeltilbud til alle forskere som søker ekstern forskningsfinansiering og hvor helseforetak i Helse Nord er vertsinstitusjon (søkerinstitusjon). Grants teamet kan vurdere og gi tilbakemelding på følgende områder: Strategiske og faglige tilbakemeldinger. Presiseringer. Forslag til forbedring av struktur. Oppbygning av søknaden. Budsjettering. Formalkrav. Brukermedvirkning. Alle som sender inn prosjektsøknader til grants@unn.no må fylle ut og sende med: Del 1 av skjema «Skjema for vurdering av søknad – grants@unn.no» senest 2 måneder før aktuell søknadsfrist. Del 2 av skjema fylles ut av grants teamet. Last ned Skjema for vurdering av søknad – grants@unn.no (docx)
Abonner på å motta fremtidige nyhetsbrev fra Klinisk forskningsavdeling (KFA) på e-post, meld deg på her.
Eksterne kurs og informasjon fra Oslo Universitetssykehus (OUS)
- Lenke til Forskningstøtte ved OUS (NB: ikke alle tilbud er tilgjengelig utenfor regionen)
- Forskningshåndboken 2021 (9. utgave) (pdf)
Oversikt over kurs i regi av regional forskningstøtte ved OUS
Andre eksterne forskningsrelaterte kurs
- Normen er en bransjenorm for informasjonssikkerhet og personvern og utarbeidet og forvaltet av organisasjoner og virksomheter i helsesektoren. Normen (under Direktoratet for e-helse) har utgitt informasjonsmateriell over informasjonssikkerhet og personvern innen forskning som kan være nyttig å lese. De arrangerer også kurs og webinarer.
- Normen – Norm for informasjonssikkerhet og personvern i helse- og omsorgssektoren.
- Veileder i personvern og informasjonssikkerhet - medisinsk utstyr
- Veileder i personvern og informasjonssikkerhet i forskningsprosjekter
- EU-adminstrasjonskurs (prosjektstyring, nettverk, økonomi, budsjettering, rapportering) for H2020 og Horizon Europa arrangert av Norges forskningsråd
-
Flytskjema fra NORCRIN om gjennomføring av Legemiddelstudier
- GCP-kurs i regi av NorCRIN partnere
- Brukermedvirkning i forskning. Sjekk vår side om Brukermedvirkning for å få ytterligere informasjon.
Tilbake til Relevante lenker
Maŋemus ođastuvvon 2024-11-07