Øye poliklinikk, Mosjøen

Undersøkelse av blodsirkulasjon i netthinnen ved fluoresceinangiografi, Mosjøen

Fluoresceinangiografi er en metode for å undersøke blodsirkulasjonen i netthinnen. Det gule fargestoffet fluorescein sprøytes inn i en blodåre. Ved hjelp av seriefotografier følges fargestoffets utbredning i netthinnens blodkar. Metoden brukes i diagnostisering av netthinnelidelser.

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Vi trenger å vite om du er allergisk mot noe og om du er gravid.

I forkant av undersøkelsen får du øyedråper som gjør pupillene store. Det tar cirka 15 - 20 minutter fra du får dråpene til de virker. Øyedråpene medfører lysømfintlighet og nedsatt syn.

Sykepleieren som skal utføre undersøkelsen vil legge en venekanyle på deg.

Under

Du skal sitte i en stol med haken på apparatets hakestøtte og pannen godt inntil pannestøtten. Du vil få beskjed om å se på et lyspunkt og følge dette lyset med blikket hvis det flytter seg.

Underveis i undersøkelsen vil sykepleieren gi deg kontrastvæske gjennom venekanylen.

Etter

Kontrastvæsken du fikk i forbindelse med undersøkelsen vil gi litt forbigående gulhet i huden, i øyets hvite og i urinen. Noen opplever forbigående kvalme.

Venekanylen blir fjernet cirka 20 minutter etter undersøkelsen. Du må oppholde deg på avdelingen denne tiden.

Øyedråpene, som medfører lysømfintlighet og nedsatt syn, vil ha virkning fra noen timer til ett helt døgn. Du kan ikke kjøre bil før pupillen er normal igjen.

Vær oppmerksom

​Pasientreiser – reise til og fra behandlingssted

Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Vi har også egen buss, Helseekspressen. Les mer om pasientreiser på Helgeland.

​Ved sykehuset er det to parkeringsområder. Parkering ved begge er gratis.

Besøkstider Mosjøen

​Besøkstider alle dager: 14.00 - 15.00 og 19.00 - 20.00. Gjelder sengeposter, og ikke poliklinikker.

Internett

​Sykehuset har tilbud om internett på sengepostene.

Kantine

​Kantina ligger i underetasjen og har åpent fra kl 09.30 – 14.00 hver dag unntatt lørdag og søndag.  Kantina har et godt utvalg av påsmurt mat , salatbar og en varmrett pr. dag. I tillegg selges litt kioskvarer.

Portør og rullestol

​Sykehuset har portør for de som trenger assistanse for å komme seg til avdelingene. Rullestoler er å finne ved hovedinngangen.

Postadresser

​Administrativ post sendes til:

Helgelandssykehuset HF

8607 Mo i Rana

_______________________________________

Henvisninger, epikriser og prøvesvar sendes sykehusenhetene:

Helgelandssykehuset Mo i Rana

8607 Mo i Rana

Helgelandssykehuset Mosjøen

8651 Mosjøen

Helgelandssykehuset Sandnessjøen

8801 Sandnessjøen

Senter for psykisk helse og rus Ytre Helgeland, avd. Brønnøysund

Skulesvei 14
8904 Brønnøysund

____________________________________________
Se KONTAKT nederst på siden for mer informasjon

Telefon og teleslynge

Mobiltelefon kan benyttes på de fleste avdelinger i sykehuset med unntak av på røntgenavdelingen og andre avdelinger med mye sensitivt utstyr. Se merking.

Teleslynge er tilgjengelig ved behov.