CT

Nye Helgelandssykehuset

​27. januar 2020 besluttet helse- og omsorgsministeren at Helgelandssykehuset i framtida skal være ett sykehus lokalisert på to steder – Mo i Rana, og Sandnessjøen og omegn.

Prosjektet Nye Helgelandssykehuset går nå inn i konseptfasen. På grunn av koronaberedskapen ble arbeidet stilt i bero i fra midten av mars til slutten av april. Arbeidet med mandat og styringsdokument for konseptfasen skal være ferdigstilt 1. september.

Arbeidet med Nye Helgelandssykehuset foregår i tråd med veileder for tidligfasen i sykehusbyggprosjekter.

Nettsiden er under arbeid, og blir fortløpende oppdatert.

Aktuelle møter

Aktuelt om Nye Helgelandssykehuset

• Ansatte ved fysikalsk avdeling i Sandnessjøen -  utsikt mot fjellet Dønnamannen fra De sju søstre. Foto: Guro Toppen
    03.06.2020
    Utlysning av ny stilling som prosjektdirektør Nye Helgelandssykehuset

Prosjektdirektør (utvikling) må ha kompetanse innenfor virksomhetsutvikling og endringsledelse i større byggeprosjekter. I tillegg bør prosjektdirektør ha kompetanse innenfor prosjektmetodikk og gjennomføring av større byggeprosjekt, fortri...

• Foretaksmøte 5. februar 2020
    05.02.2020
    Har fått oppdraget med å gå i gang med konseptfasen

I foretaksmøte 5. februar fikk Helgelandssykehuset det formelle oppdraget fra Helse Nord med å gå i gang med konseptfasen for Helgelandssykehuset 2025.

• Hulda
    27.01.2020
    – Vi respekterer og er lojale til Høies beslutning

Mo i Rana, 27. januar 2020: Helse- og omsorgsminister Bent Høie har i dag besluttet ny sykehusstruktur på Helgeland. Ministeren har valgt å følge beslutningen til Helse Nords styre, med hovedsykehus i Sandnessjøen og omegn og akuttsykehus i Mo i Rana.

• Skjermdump fra NRK Nordlands nett-tv-sending fra Høies pressekonferanse.
    27.01.2020 Helse Nord RHF
    To akuttsykehus på Helgeland

Helseministeren godkjente styret i Helse Nord sin vedtatte løsning med to akuttsykehus på Helgeland.

Kontaktperson:

Kommunikasjonsrådgiver Merethe Myrvang