Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Søk forskningsmidler fra Helgelandssykehuset

Som ansatt ved Helgelandssykehuset kan du søke om lokale forskningsmidler i helseforetaket – disse lyses ut to ganger i året.

Når kan jeg søke?

Hovedutlysningen er 15.oktober for midler for neste kalenderår. Restmidler ikke tildelt prosjekter ved hovedutlysningen kan du søke om 15.april. 

 

Informasjon om utlysningen

Neste søknadsfrist er 15. april 2025

Utlysning og søknadsskjemaer med tilhørende vedlegg finnes lenger ned på siden.

Søknadskategorier

I Helgelandssykehuset er det fire søknadskategorier, og informasjon om disse kategoriene er nærmere beskrevet i utlysningen. Hver søknadskategori har hvert sitt søknadsskjema:

Startmidler benyttes til å planlegge hvordan du skal gjennomføre din forskningsidé.

Prosjektmidler benyttes til igangsetting eller videreføring av et forskningsprosjekt. 

Publiseringsmidler kan søkes for å dekke utgifter til publisering.

Belønningsmidler tildeles for allerede publiserte muntlige og skriftlige publikasjoner.

Nytt i årets utlysning

Søknadskategorien såkornmidler er erstattet av startmidler. Innhold og føringer for tildeling av startmidler er det samme som for såkornmidler.

Søknadsskjemaene er forenklet og spesifisert for hver søknadstype. Der vi før hadde ett søknadsskjema med ulike valg avhengig av søknadstype, vil du som søker nå velge et av fire skjema avhengig av hva slags søknad du ønsker å sende inn.

All informasjon om å søke lokale forskningsmidler i Helgelandssykehuset er beskrevet i utlysningen; denne er under utarbeidelse og vil gjøres tilgjengelig i løpet av januar 2025.

Utlysning.pdf

 

Hver søknadskategori har hvert sitt søknadsskjema; disse er under utarbeidelse og vil gjøres tilgjengelig i løpet av januar 2025.

Søknadsskjema startmidler.docx

Søknadsskjema prosjektmidler.docx

Søknadsskjema publiseringsmidler.docx

Søknadsskjema belønningsmidler.docx  

For søknad om prosjektmidler skal det også benyttes en forenklet forskningsprotokoll for å beskrive prosjektet:

Mal for forenklet protokoll (miniprotokoll).docx​​

Søknaden sendes som én PDF-fil (evt. vedlegg må skannes inn sammen med søknadsskjema) per e-post til Forsknings e-postkassen

Dersom du har spørsmål eller ønsker veiledning, ta gjerne kontakt med forsknings- og innovasjonsavdelingen eller medlemmene i forskningsutvalget.

 

Bruk av tildelte forskningsmidler skal rapporteres årlig i et eget skjema:

Skjema - framdriftsrapportering forskingsprosjekter.docx

Vi ønsker å stimulere til at ansatte kan komme i gang med klinikknær forskning, og det skal vurderes direkte brukermedvirkning eller deltakelse av brukerorganisasjoner allerede fra idestadium til sluttføring av prosjektet. Brukere bør være med på å spre kunnskapen ved å delta i intervjuer og pressemeldinger. Dersom brukermedvirkning ikke er en del av prosjektet, så må det redegjøres hvorfor.  

Veileder for brukermedvirkning i helseforskning i spesialisthelsetjenesten  

Sjekk nettsiden til brukerutvalget ved Helgelandssykehuset for videre kontaktopplysninger. Det må søkes til brukerutvalget via e-post til rådgiver i samhandlings avdelingen, eller via e-post til samhandlingssjef, for å få oppnevnt brukerrepresentant. 

​Alle søknader vurderes av Helgelandssykehusets forskningsutvalg, som tar hensyn til visse kriterier i sin vurdering, først og fremst kvalitet og nytte. ​

Vurderingskriterier for søknader til forskningsutvalget (pdf)

​Utfyllende om protokoll – nytte og kvalitet (pdf)

 
Sist oppdatert 20.12.2024