Innovasjonsmidler
Hvis du har en ide eller forskningsresultater med en potensiell kommersiell eller samfunnsmessig nytteverdi, og som kan nyttiggjøres for helsetjenesten, kan du søke om innovasjonsmidler. Støtte kan gis til enten et produkt, en prosess eller en tjeneste.
Når kan jeg søke?
Fra høsten 2025 vil hovedutlysningen for midler for neste kalenderår ha søknadsfrist 15. oktober. I en overgangsfase kan det søkes om restmidler, med søknadsfrist 15.april 2025.
Neste søknadsfrist: 15. april 2025
Utfyllende informasjon og søknadsskjema finnes lenger ned på siden.
Nytt i årets utlysning
Hovedutlysning for innovasjonsmidler for året 2026 blir 15.oktober 2025. Fremover vil det ikke være anledning til å overføre midler fra ett år til et annet, som betyr at alle tildelte midler må benyttes inneværende år.
Hvem kan søke? Krav til godkjenninger
- Søker må være ansatt minst i 10 % stilling på Helgelandssykehuset.
- Det er ikke krav til PhD for prosjektleder for innovasjonsprosjekter, men unntaket er når det gjennomføres en klinisk studie som er godkjent som klinisk forskning eller utprøving av klinisk utstyr av Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK).
- Klinisk utprøving av medisinsk utstyr skal også meldes til og godkjennes av
Direktoratet for medisinske produkter (DMP).
- Klinikksjef må være informert og ha godkjent prosjektet. Innovasjonsutvalget eller andre overordnede kan gi tilbakemeldinger om prosjektaktivitetene som skal utføres. Personvernombudet skal godkjenne behandling av personopplysninger.
- Medisinsk direktør avgjør endelig søknaden etter tilråding fra innovasjonsutvalget.
Hvordan skrive en god søknad? Formelle krav
- Fyll ut hele søknaden.
- Jobb godt med å lage en god prosjektbeskrivelse.
- Det kan være lurt å tenke på samarbeidspartner(e). Hvem trenges for å realisere min ide/mitt prosjekt?
- Inkluder budsjett og/eller finansieringsplan.
- Last opp relevante vedlegg som etterspørres for det du søker om.
-
Det er ikke anledning til å flytte omsøkte midler ut av Helgelandssykehuset.
-
Størrelsen på bidrag og støtte vil variere etter tilgjengelige midler i foretaket og vurdering av faglig innhold/relevans.
-
Vi ønsker å stimulere til at ansatte kan komme i gang med klinikknær innovasjon, og oppfordrer til brukermedvirkning for å teste ut tjenester eller produkter som utvikles. Tenk på hvordan få til en god brukermedvirkning i løpet av hele prosjektet (pasient, pårørende, helsepersonell). Dersom det eventuelt ikke er relevant, må det redegjøres for hvorfor. Merk at brukere kan også være ansatte på sykehuset.Bruk veilederen for brukermedvirkning i helseforskning(.pdf)
- Sjekk nettsiden til brukerutvalget ved Helgelandssykehuset for videre kontaktopplysninger. Det må søkes til brukerutvalget via e-post til rådgiver i samhandlingsavdelingen eller via e-post til samhandlingssjef, for å få oppnevnt brukerrepresentant.